bydlení 2007 Olomouc, vystaviste Olomouc, výstava nabytku, interieru
Bydlení 2007 Olomouc. (flora-ol.cz)

13. ročník výstavy nábytku, vybavení interiérů, doplňků a životního stylu BYDLENÍ 2007 se konal od 18. do 21. října 2007 na Výstavišti Flora v Olomouci. Podle sdělení pořadatelů letošní veletrh novinek a nápadů, jak pohodlně a zdravě bydlet, navštívilo přes pět tisíc návštěvníků.

Výstava byla rozdělena na výstavní a prodejní část

V prostorách hlavního pavilonu se představilo na šedesát výrobců a prodejců. Pro návštěvníky zde připravili širokou nabídku bytového zařízení, od nábytku, podlahových krytin, schodišť, izolačních skel, zabezpečovacích zařízení do bytů i rodinných domků, až po elektrospotřebiče a doplňky do domácnosti. Nechyběly ani finanční a realitní služby, odborná literatura a časopisy či prodej výrobků lidových řemesel.

Mezi návštěvníky byl velký zájem nejen o aktuální novinky a veletržní slevy, ale také o losovací soutěž. Výherci si z veletrhu odnesli luxusní vybavení a doplňky do domácnosti - rychlovarné konvice, kávovary, kuchyňské prkénko z exotického dřeva, stolní soupravu kořenek, přikrývky či ručně vyrobenou stolní lampu.

Doprovodným programem výstavy byly přehlídky lidových řemesel členů Spolku řemesel ručních. Návštěvníci tak mohli vidět například ukázky paličkování, plstění jehlou, předení na kolovrátku, tkaní na stavu, řezbářství, práci s modrotiskem, drátování a dalších tradiční techniky.

Zdroj: www.flora-ol.cz