20090701-verino-prehlidka6
Módní přehlídka, Laser Show Hall, Boby Centrum Brno. Společenské šaty Verino - nové modely pro rok 2009. (verino.cz)

Jaká bude móda pro společenskou sezónu 2009? Módní návrháři nyní přinášejí dámské šaty jako jednoduché a elegantní modely. Nákladné a přezdobené plesové róby nahradí čistá jednoduchá linie s prvky módy glamour a haute couture a doplní je rukavičkami až k loktům a tříčtvrtečním kabátkem. Speciálním prvkem bude jejich kovový až metalický vzhled.

Přesto že letošní léto nezačíná ve znamení slunečných dnů pracují módní návrháři na plné obrátky a lákají svoje zákazníky na svoje nové módní výtvory. Jednou ze známých módních značek je studio Verino, které na Laserové Show v Boby Centrum Brno představilo svoji letní kolekci pro volný čas a dovolenou. „Šifonové lehké šaty jako vánek jsou letos aktuálně v maxi délce. Nacházejí inspiraci v době hippies 70.let. Kolekce je velmi barevná s potisky exotických květů, afrických vzorů, barevných kvítků nebo imitace patchworku,“ říká provozovatelka české pobočky studia Verino paní Věra Musilová.

Druhá část kolekce značky Verino se zaměřila na šaty pro společenské akce večírků, státnic, promocí a svateb. „Šaty vycházejí z doby padesátých let. Útlý pas zvýrazňuje bohatá nabíraná sukně jejiž šířku ještě podtrhuje tylová spodnička. Barvy jsou pastelová žlutá, fialková, růžová a lila,“ říká paní Musilová.

Módní gurmáni a hlavně fascinované gurmánky byli pravděpodobně ve svém živlu a jistě si vyhlédli svoje oblíbené šaty z nabídky pestré a vzdušné kolekce. Příjemné a lehké letní šaty nebo společenský kostýmek? Inu jak je libo, platí však pravidlo plné kreditní karty, protože cena nejlepších modelů se pohybuje okolo šesti tisíc korun. Nová kolekce působí svěžím dojmem a po závěrečném potlesku se jistě několik nadšených diváků vydalo směrem k pokladně, aby alespoň svými novými šaty proslunili deštivě začínající české léto.

20090701-verino-prehlidka3
Společenské a svatební šaty Verino - nové modely pro rok 2009. (verino.cz)