Lilek neboli baklažán se těší velké oblibě v mnoha světových kuchyních. U nás je tato všestranná zelenina, kterou můžete často nahradit maso, bohužel opomíjena, a tak vás tento týden pozveme na jednu rychlou pochoutku, kde je lilek hlavní surovinou.
Na tento recept jsem přišel sám trochou experimentování a věřím, že vás nezklame. Kromě rychlé přípravy má i další výhodu – je levný. Jako přílohu doporučuji thajskou jasmínovou rýži, popř. rýži basmati nebo asijské nudle.
Na tento recept jsem přišel sám trochou experimentování a věřím, že vás nezklame. Kromě rychlé přípravy má i další výhodu – je levný. Jako přílohu doporučuji thajskou jasmínovou rýži, popř. rýži basmati nebo asijské nudle.
Čas přípravy: 7 minut
Smažení: 10 minut
Co budete potřebovat:
porce pro 2 osoby
- 1/2 velkého lilku, oloupaného a nakrájeného na pásky
- 1 zelenou papriku, nakrájenou na pásky
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce světlé sojové omáčky
- 2 lžíce vody
Do woku nebo větší pánve nalijte olej, sojovou omáčku a vodu a rozehřejte, dokud nezačne sojovka prskat. Vhoďte lilek a papriku. Smažte asi minutu a pak vymačkejte na směs česnek.
Snižte teplotu a přikryjte pokličkou. Nechte dusit, dokud lilek nezesklovatí a paprika nezměkne (cca 10 min.). Občas promíchejte.
Přejeme dobrou chuť a nezapomeňte po jídle pořádně vyvětrat pokoj :-)!
Snižte teplotu a přikryjte pokličkou. Nechte dusit, dokud lilek nezesklovatí a paprika nezměkne (cca 10 min.). Občas promíchejte.
Přejeme dobrou chuť a nezapomeňte po jídle pořádně vyvětrat pokoj :-)!
Podobné recepty: