A proč ne i zkřehlých prstů a dlaní. Není nic příjemnějšího než držet v rukou horký šálek či sklenku a pochutnat si na teplém nápoji.
Svařené víno
- 1 l červeného vína
- 5 celých hřebíčků
- 200 g cukru
- kousek citronové kůry
- 2 kousky skořicové kůry
- 1 hvězdička badyánu
Červené víno přivedeme k varu, přidáme cukr, koření a necháme několik minut přejít varem, víno přecedíme přes sítko a podáváme horké.
Horká jablečná šťáva
- 1 l jablečné šťávy
- 250 ml vody
- šťáva z 1/2 citronu
- pár hřebíčků
- kůra skořice
- 1 červené jablko
- cukr na oslazení
Vodu a jablečnou šťávu přivedeme k varu, přidáme koření, na menší kousky nakrájené neloupané jablko, citrónovou šťávu a necháme přejít varem, nalijeme do sklenic i s nakrájeným jablkem a dobře osladíme.
Autorka žije téměř 20 let v Itálii, zajímá se o recepty našich babiček, o klasické moučníky i italskou kuchyni. Ráda cestuje po Itálii, fotí a seznamuje se s krajovými specialitami a gastronomickými zajímavostmi. Několik let pracovala pro jeden český deník, spolupracovala s českým časopisem pro ženy a má pětiletou zkušenost v potravinářském průmyslu. Její blog najdete na unavenavarecka.blogspot.it/
Související recepty:
Zázvorový džus
Výbušná káva s karamelovou vůní
Vánoční karamel