Sonia Vladyková/Unavená vařečka | 13. 3. 2015
Máte je také rádi? Někdo je dělá jen z kapusty, někdo přidá též kousek mletého masa, výborné jsou na každý způsob. Mám pro karbanátky slabost už od dětství, když jsem chodila do základní školy, měla nejlepší kamarádku, která si do školy nosila na...
Sonia Vladyková/Unavená vařečka | 8. 3. 2015
Tak jsem tu zas s nějakou tou sladkostí, další útok na naši štíhlou linii. Ale myslím, že v těchto studených dnech si nějaký ten prohřešek můžeme dovolit. Tento moučník si můžete udělat třeba na nedělní odpoledne, po krátké mrazivé procházce.
Jana Poncarová, Cojime.cz | 3. 3. 2015
Tradice praví, že po masopustu nastává období skromnosti, bez masa, tuku, alkoholu... Co si tedy uvařit spoustu dobrého jídla z něčeho tak obyčejného, jako jsou ovesné vločky? Tuto opomíjenou surovinu máme spojenou většinou jen s müsli.
Zdenka Danková | 21. 2. 2015
Osvěžující a povzbudivý voňavý nápoj připravíme snadno.Potřebujeme:
cukr bílý nebo třtinový, podle uvážení
omyté celé citrony
vodu
Pokud chceme mít nápoj co nejrychleji hotový, v trošce svařené vody rozpustíme porci cukru (k oslazení...
Sonia Vladyková/Unavená vařečka | 13. 2. 2015
Máte rádi rýži? Jestli ano, mám pro vás tento rychlý a docela jednoduchý recept, který může přijít vhod třeba pro dnešní večeři a nebo pro tyto chladné únorové dny. Možná se vám bude zdát kombinace rýže a čočky trochu zvláštní, ale věřte,...
Zdenka Danková | 8. 2. 2015
Pokud chcete nasytit větší množství přátel nebo velkou rodinu, můžete připravit pikantní těstoviny s jednoduchým ochucením. Zapékat je nemusíte, tento proces v receptu odpadá.Potřebujeme:
1 balení těstovin (kolínka, mušle, vřetena)
250 g šunky nebo...
Sonia Vladyková/Unavená vařečka | 30. 1. 2015
Také máte rádi lilek? U nás v minulosti ne zrovna moc používaná zelenina, ale v současné době se můžeme setkat s řadou zajímavých receptů, jak zpracovávat tuto zeleninu. Já sama jí vařím na několik způsobů.S tímto pokrmem se můžete velmi často setkat...
Sonia Vladyková/Unavená vařečka | 21. 1. 2015
Kdo má rád italské krémové risotto, určitě uvítá tuto variantu s kuřecím masem a hráškem. Krásně dozlatova opečené kousky kuřete, zalité sklenkou bílého vína, a to vše na závěr ochucené strouhaným sýrem parmigiano a několika jehličkami rozmarýnu.
Zdenka Danková | 19. 1. 2015
Pokud nemáme doma ani jedno vajíčko a chceme upéci buchtu, postačí nám pár ingrediencí a podaří se nám to celkem rychle.Potřebujeme:
150 g mletého máku
150 g cukru
300 mouka polohrubá, zčásti můžeme dát celozrnnou
¼ l mléka
skořice mletá
1...