Conan Milner | 23. 3. 2015
Na americkém trhu je tvrzení o kladných zdravotních účincích vzácné privilegium. Dokonce i u bylin a doplňků stravy, které používají miliony lidí k léčbě různých onemocnění, se musí dávat pozor, aby balení neuvádělo, že má produkt nějaké...
Jana Poncarová, Cojime.cz | 4. 3. 2015
Lovecké salámy mají u nás dlouhou tradici výroby a základní požadavky na jejich kvalitu stanovuje potravinová vyhláška. Spotřebitelský časopis dTest poslal do laboratoře 12 loveckých salámů z českých obchodů. Byly mezi nimi velké rozdíly – jak v...
Zdenka Danková | 23. 2. 2015
Každý jsme zákazníkem, který určitě někdy zápasil s čitelností ve složení potravinového výrobku. Potíže nastaly, zejména pokud byl text v původním jazyce přelepen etiketou, která sice oznamovala složení výrobku v českém jazyce, ale bez použití lupy...
Ondřej Horecký | 6. 1. 2015
Časopis dTest otestoval zelené čaje prodávané v našich obchodech a přišel s neradostným zjištěním. Řada z nich obsahuje koktejl pesticidů, přičemž dva daleko přesáhly normy povolené Evropskou unií. Spotřebitelský časopis prověřil celkem 17 porcovaných...
Epoch Times | 7. 12. 2014
Tiež ste zaradili do svojho jedálnička avokádo? Tento plod hruškovitého tvaru zaznamenal v poslednom období zvýšenú popularitu. Priaznivci zdravej stravy a rôznych diét ho odporúčajú vďaka jeho unikátnej kombinácii nenasýtených tukov a ďalších...
Ondřej Horecký | 13. 10. 2014
Přinášíme vám stručný přehled geneticky upravených plodin, kde se pěstují a s jakými se můžeme setkat u nás.
V současnosti schválené a komerčně využívané typy geneticky upravených plodin:
kukuřice – po sóji nejrozšířenější GM plodina...
Ondřej Horecký | 4. 10. 2014
Rakouští farmáři žádají Evropskou unii o zápis nového druhu mléka, tzv. senného mléka, mezi zaručené tradiční speciality.
Senné mléko, jak název napovídá, má pocházet pouze od krav krmených tradičním způsobem, především trávou a senem, bez...
Zdenka Danková | 2. 8. 2014
Největší množství zmrzliny, ať už kopečkové nebo točené, se u nás prodává v letním období. Lidé si v letním parnu rádi dopřávají chladivou sladkou pochoutku.
K prodeji zmrzliny ovšem každoročně náleží také hygienické kontroly kvality.
Ondřej Horecký | 1. 7. 2014
K létu patří i zmrzlina. Ať už preferujete točenou nebo kopečkovou, ty tam jsou doby, kdy byla poctivá zmrzlina standardem. Čerstvé a přírodní ingredience byly vytlačeny levnými umělými náhražkami v podobě nejrůznějších ochucovadel, barviv,...