Zdraví
Svetoznámy časopis Food and Chemical Toxicology publikoval 19. septembra výsledky dvojročnej štúdie francúzskych vedcov o jedovatosti geneticky modifikovaných organizmov (GMO). Po vedením Érica-Gilla Séralliniho z Univerzity vo francúzskom Caene testovali živenie...

Jak sehnat chutné regionální potraviny?

Sobotní akce 15. září ke Dni potravinářů a zemědělců na jihlavském náměstí nabízí návštěvníkům kromě ochutnávek a ukázek také vysvětlení, proč se ráz krajiny mění a kde seženeme původní chutné regionální potraviny původem z Vysočiny.
Možná se někomu může zdát, že problémy související s geneticky modifikovanými organizmy (GMO) jsou věcí vzdálené budoucnosti a týkají se spíše západního světa. Pravdou je, že umělé potraviny jsou vedle nás již dlouho. Ruští vědci teď na základě...
  Hurá, krkovička v akci! A o 30 procent levnější než u konkurence! zaraduje se šetřivý Čech, zatímco ti opatrnější se zhrozí, co to asi bude. Kvalita versus cena je prvek, který spotřebitelé hodnotí u všech výrobků, včetně těch masných. V...
Velká Epocha oslovila místopředsedu a mluvčího Českého svazu včelařů, MVDr. Miloslava Peroutku, CSc., se kterým jsme si povídali hlavně o medu, nekalých praktikách medařského průmyslu u nás i ve světě, ale i o našich včelařích. Jaké procento medu se...
Podvody nejsou v medařském průmyslu ničím neobvyklým Med jako přírodní produkt se těší oblibě už po tisíciletí. Obchoduje se s ním už od pradávných dob, ovšem dnešní prodej medu vypadá velmi odlišně. Z medu se stala komodita, která se...
Zatímco v Číně dochází k dalším a dalším skandálům ohledně bezpečnosti potravin, místní média odhalila, že někteří komunističtí funkcionáři dostávají bezpečné a zdravé výrobky, které se pěstují speciálně pro ně. V článku, který byl...

Clenbuterol – nebezpečné tajemství čínského vepřového

Vicepremiér Číny, který zodpovídá za zemědělský resort, jednou v doprovodu provinčního úředníka navštívil chovatele prasat v zemědělské provincii Henan. Na farmě měla většina prasat lesklou kůži a dobře vyvinuté zadní kýty. Prasata vypadala opravdu...
Expert Zhou Qing se reportáží „O bezpečnosti potravin v Číně“ proslavil v roce 2006. Stejnojmenná kniha byla přeložena do několika jazyků, což jejího autora proslavilo i ve světě. V interview pro Epoch Times Zhou vysvětluje, proč odpovědnost za...