recepty-na-epoche, thajsky ryzovy puding, thajska kuchyne
Rýžový pudink je chutným a snadno připravovaným zdravým zákuskem.  (Caroline Yates/Velká Epocha)

Tento lahodný desert má výrazné pronikavé aroma a velmi jemnou lahodnou chuť. Můžete jej zkusit obohatit přidáním kokosového mléka.

Doba přípravy: 25 minut - 4 porce

 

Přísady:

  • 175 ml (3/4 šálku) thajské nebo jasmínové rýže
  • 625 ml (2 1/2 šálku) mléka (nebo kokosového mléka)
  • 10 rozdrcených kardamomových lusků
  • 2 vavřínové lístky (bobkový list)
  • 125 ml (1/2 šálku) cukru moučky
  • 1 ml (1/4 čajová lžička) vanilky
  • ratolest máty ušlehaná smetana

 

Postavte pánev na plotnu o středně vysoké teplotě.

Do pánve nasypte rýži, přidejte mléko, kardamom, vavřínové lístky a cukr a dobře směs promíchejte. Poté, co směs uvedete do varu, snižte teplotu a za stálého míchání přidejte vanilku a vařte ještě 15 až 20 minut. Když je rýže hotová, je pudink připraven k servírování. Možná budete chtít vyjmout  kardamomové lusky, ale ponechejte jejich semínka.

Poslední krok přípravy je ozdobení pudinku šlehačkou nebo lístky máty.

Podávejte s tropickým ovocem, jako jsou mungo, ananas, meloun, papaya nebo longan.

 

Doporučujeme:

Letní rýžový salát

Jednoduchý medovo - jablečný koláč

Jak správně uvařit rýži

Thajské zelené kari s tofu

Mangový salát na thajský způsob

 

VŠECHNY RECEPTY