20100203_recepty_testoviny

Uvaříme těstoviny klasickým postupem - voda se solí (doporučuji zvolit těstoviny většího tvaru, např. spirály nebo trubky, dobré jsou i celozrnné těstoviny z tmavé mouky).

Uvařené promícháme se lžící oleje a bylinkami (bazalka, dobromysl, tymián - zkrátka jak kdo má rád) v nádobě, ve které je budeme zapékat, ale největší podíl je špenátu.

Zde doporučuji špenát listový, předem jemně spařený. Pokud nemáte, můžete použít i  zmrazený, což jsem v tomto případě udělal já. Přimícháme dvě hrsti nadrobno pokrájených vlašských ořechů a dáme do trouby předem vyhřáté na 200 stupňů C.

V malém kastrůlku si začneme připravovat smetanovo - sýrovou omáčku.

 

Potřebujeme:

  • 1 sladkou smetanu
  • 2 tavené sýry (můžeme použít i pomazánkové máslo nebo nivu)
  • trošku pepře a soli

Po deseti minutách zapékání zalijeme omáčkou těstoviny a necháme v troubě ještě pět minut. Během těch pěti minut si nastrouháme sýr (eidam, parmazán - jak kdo má rád).

Po vyndání z  trouby posypeme zapečené těstoviny námi zvoleným a nastrouhaným sýrem a podáváme.

Dobrou chuť!

 

Vyzkoušejte také:

Zapečené těstoviny po italsku

Tuňák po italsku

Zapékaný lilek s mozzarellou a rajčaty

Špenátová buchta

Zapékaný lilek s rajčaty a sýrem

 

VŠECHNY RECEPTY