20100323_cizrnovy_salad
Cizrnový salát s fetou, varianta s rajčetem (Velká Epocha)

Rychlý, chutný, zdravý, s minimem ingrediencí, takový je tento středomořský salát. Nejdřív jsem měl při prvním soustu pochyby, ale jakmile se všechny chutě plně rozloží na jazyku, chcete další a další sousta, dokud nic nezůstane.

 

Příprava: do 10 min.

 

 

 

 

 

Co budete potřebovat:

(pro 2 osoby)

  • 1 plechovku (400g) cizrny
  • 1/3 feta nebo balkánského sýru
  • 1 lžíci olivového oleje
  • půl citronu (limetky)
  • sůl
  • pepř

Z plechovky odlijte tekutinu a vysypejte cizrnu do mísy. Sýr nakrájejte nebo rukou rozmělněte na drobné kousky a přidejte do mísy.

Přidejte olej a šťávu z citronu, podle chuti přidejte pepř a sůl a dobře promíchejte.

Ochutnejte a dochuťte podle preferencí solí, pepřem či citronovou šťávou, je-li třeba a můžete servírovat, například s pitou a listy salátu.

Přejeme dobrou chuť!


Tip:

Do salátu můžete přidat i lžíci natě čerstvého koriandru (popř. petržele) nebo jinou zeleninu podle chuti – rajče (na obrázku), papriku, olivy aj.

 

Zkuste také:

Marocká polévka s cizrnou

Hummus rychle a snadno

Hummus s červenou řepou

Zapékaná rajčata s fetou (balkánským sýrem)

Salát s Rucolou a balkánským sýrem

 

VŠECHNY RECEPTY