Chuťově vynikající recept s nesložitou přípravou, na kterém si smlsne každý. Skvělá inspirace pro sváteční oběd.
Příprava: 30 min.
Pečení: 70 min.
Co budete potřebovat:
(porce pro 4 osoby)
- 4 vepřové kotlety
- 1 lžíci oleje
- 1 malou cibuli, nakrájenou nadrobno
- 1 lžíci hnědého cukru
- 1 lžíci fenyklu
- 1 lžíci rajčatového pyré
- 4 větší žampiony, nakrájené na plátky
- 250ml vepřového bujónu
- 180ml červeného vína
- 2 lžíce citronové šťávy
Vložte kotlety do zapékací nádoby a pečte 20 minut nepřikryté při 180oC.
Mezitím si rozehřejte v hrnci olej, na něm osmahněte cibulku dohněda, pak přidejte cukr, fenykl a protlak. Dobře promíchejte, následně přidejte bujón, víno, citronovou šťávu a hříbky a dochuťte solí či pepřem, je-li třeba.
Přiveďte omáčku k varu. Vytáhněte kotlety, vylijte z nich přebytečný tuk a nalijte na ně připravenou omáčku. Zakryjte alobalem a nechte péct v troubě dalších 40-45 minut.
Než se vám pečeně udělá, máte čas si připravit vhodnou přílohu, doporučuji brambor a zeleninu.
Přejeme dobrou chuť!!!
Tip:
Pokud nechcete použít alkohol, nahraďte jej vodou s trochou vinného octa nebo hroznovou šťávou. Pro seznam náhražek za alkohol viz článek Vaříme bez alkoholu.
Podobné recepty:
Vepřové kotlety v jablečné šťávě
Krůtí filety se žampionovou omáčkou