Vepřové kotlety na víně a fenyklu

Vepřová kotleta na víně a fenyklu. (Ondřej Horecký/Velká Epocha)

Chuťově vynikající recept s nesložitou přípravou, na kterém si smlsne každý. Skvělá inspirace pro sváteční oběd.

 

 

Příprava: 30 min.

Pečení: 70 min.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Co budete potřebovat:

(porce pro 4 osoby)

 

  • 4 vepřové kotlety
  • 1 lžíci oleje
  • 1 malou cibuli, nakrájenou nadrobno
  • 1 lžíci hnědého cukru
  • 1 lžíci fenyklu
  • 1 lžíci rajčatového pyré
  • 4 větší žampiony, nakrájené na plátky
  • 250ml vepřového bujónu
  • 180ml červeného vína
  • 2 lžíce citronové šťávy

Vložte kotlety do zapékací nádoby a pečte 20 minut nepřikryté při 180oC.

 

Mezitím si rozehřejte v hrnci olej, na něm osmahněte cibulku dohněda, pak přidejte cukr, fenykl a protlak. Dobře promíchejte, následně přidejte bujón, víno, citronovou šťávu a hříbky a dochuťte solí či pepřem, je-li třeba.

 

Přiveďte omáčku k varu. Vytáhněte kotlety, vylijte z nich přebytečný tuk a nalijte na ně připravenou omáčku. Zakryjte alobalem a nechte péct v troubě dalších 40-45 minut.

 

Než se vám pečeně udělá, máte čas si připravit vhodnou přílohu, doporučuji brambor a zeleninu.

 

Přejeme dobrou chuť!!!

 

Tip:

Pokud nechcete použít alkohol, nahraďte jej vodou s trochou vinného octa nebo hroznovou šťávou. Pro seznam náhražek za alkohol viz článek Vaříme bez alkoholu.

 

Podobné recepty:

Vepřové kotlety v jablečné šťávě

Vepřové plátky na medu

Krůtí filety se žampionovou omáčkou

Kokosové kuře

 

VŠECHNY RECEPTY