Losos s bramborovým salátem
Losos s bramborovo-rajčatovým salátem (Ondřej Horecký/Velká Epocha)

Narychlo osmahnuté plátky lososa s vynikajícím salátem z raných brambor a rajčátek. Velmi chutný a jednoduchý recept. Místo lososa můžet použít i jinou rybu.



Příprava a smažení: do 25 minut

 

Co budete potřebovat:

(porce pro 4 osoby)

  • 4 plátky lososa
  • 400 g malých brambor
  • 350 g malých rajčátek
  • ½ hlávky salátu, natrhaného na menší kusy
  • 1 stroužek rozdrceného česneku
  • 4 lžíce panenského olivového oleje
  • 1 lžíce octa balsamico
  • sůl
  • pepř

V osolené vodě uvařte brambory (asi 20 min.). Dejte pozor, ať je nepřevaříte, ať nejsou moc měkké. Mezitím v míse smíchejte česnek, olej, ocet. Přidejte sůl a pepř podle chuti a promíchejte.

Přidejte rajčátka rozkrájená napůl, salát a vše dobře promíchejte. Až jsou brambory hotové, slijte vodu, brambory rozkrájejte na poloviny a vhoďte je do mísy k ostatním ingrediencím. Dobře promíchejte.

Na větší pánvi rozpalte máslo, vložte plátky lososa a smažte je z každé strany 2 – 4 minuty, podle tloušťky plátků. Střed nesmí být syrový. Vyndejte z pánve a společně se salátem servírujte na talíře.

Podávejte se čtvrtkami citronu na pokapání ryby.

Přejeme dobrou chuť!

Tip:

Pro bohatější chuť přidejte do salátu parmezán.

 

Podobné recepty:

Zapékané kapustičky se šunkou a rajčaty

Ryba na páře po čínsku

Letní tuňákový salát

Tuňák po italsku

Rajská jablíčka po provensálsku

Rajská jablíčka po provensálsku

 

VŠECHNY RECEPTY