Není sice po Velikonocích, ale v létě jsou vajíčka levnější, a pokud seženete domácí, která jsou čím dál vzácnější, tak si na vajíčkové pomazánce určitě dobře pochutnáte.

Než půjdete do lesa na borůvky či na maliny nebo na houby, přibalte si do batohu svačinu. V lese vám určitě přijde vhod!

U nás v Čechách je zvykem hodně jíst chléb, takže nejjednodušší bude namazat chleba a šup s ním do sáčku. A čímže chleba namažeme?

Máslo je tuhé, sýry se nám už přejedly a na uzeniny je moc teplo. Takže – pomazánka. Je dobé ji mít připravenou den dopředu.

Na vajíčkovou pomazánku budeme potřebovat:

  • 3-4 vajíčka uvařená natvrdo (10 minut)
  • sůl
  • lžička plnotučné hořčice
  • 3 ks taveného sýru (Smetanito, Apetito…)
  • cibuli nadrobno pokrájenou nebo pažitku
  • trochu másla nebo rostlinného tuku

Uvařená vajíčka oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle, osolíme, přidáme cibuli (kdo nechce cibuli, může nahradit pažitkou), lžičku plnotučné hořčice, tavené sýry, rostlinný tuk či máslo a důkladně zamícháme. Pokud nemáte robot, stačí zamíchat ručně vidličkou.

Mažeme na krajíce chleba, zdobíme rajčaty a jinou zeleninou.

Vážení čtenáři, nenechte si ujít to nejlepší z Epoch Times! Přihlašte se k našemu Newsletteru.

Dobrou chuť doma i v lese!