Nádherný italský recept s nepřekonatelnou chutí.
Příprava: 20 min.
Pečení: 25-35 min.
Co budete potřebovat:
(na 3 – 4 porce)
Lilku odkrojte oba konce (stačí 1-2 cm) a nakrájejte ho na 1 cm plátky nebo kolečka (plátky krájené podélně budou větší a proto s nimi bude menší práce při smažení) a odložte stranou.
Ve dvou lžících oleje osmahněte česnek a cibulku, dokud nezesklovatí. Pak vmíchejte rajčata, oregano a protlak. Osolte. Pár minut prohřejte a odstavte.
Na velké pánvi si rozehřejte olej a osmahněte plátky lilků z obou stran, dokud nejsou dozlatova a úplně měkké. Jestli je třeba, přidejte olej. Hotové lilky odložte na talíř.
Pečte v předehřáté troubě asi 25 – 35 minut nebo dokud není sýr upečený dozlatova.
Přejeme dobrou chuť!
Tipy:
Pokud si nakrájený lilek (platí i pro ostatní recepty) nasolíte a necháte asi 20 minut odležet, zbavíte ho jemné hořkosti, kterou tato zelenina má, a navíc lilek nenasaje tolik oleje při smažení.
Podobné recepty: