Redakce Epoch Times

15. 10. 2019

Tajná nahrávka odhaluje napětí mezi zaměstnanci CNN a vedením kvůli nepřetržitému zaměření na obžalobu Trumpa

(14. října 2019) Prezident CNN Jeff Zucker trval na tom, že se kabelová zpravodajská síť musí maximálně soustředit na prosazování pohledu Demokratů, kteří se snaží obžalovat prezidenta Donalda Trumpa, i přes námitky zaměstnanců, že tento tlak poškozuje novinářskou integritu organizace, ukazují záznamy rozhovorů pořízené skrytým rekordérem.

„Obžaloba je příběh,“ říká podle jedné z nahrávek prezident CNN Jeff Zucker při nedávném telefonátu vedeném v 9 hodin ráno. „Víš, já vím, že budeme cítit tendenci si myslet, že toho děláme příliš mnoho, ale tohle je ten příběh.“

Tyto a další nahrávky byly zveřejněny 14. října investigativní žurnalistickou neziskovou organizací Project Veritas.

Některé nahrávky poskytl Cary Poarch, satelitní technik, který pracuje jako dodavatel ve Washingtonské kanceláři CNN.

„Chci jen, aby sami řekli, kde jsou,“ říká Poarch o CNN. „Jako, když se nakloníme nalevo, v pohodě, řekněme jen, že se nakláníme nalevo, pokud se nakloníme doprava, dejte to na vědomí.“

Více zde…


Stanice ABC News stáhla videozáznam natočený na střelnici v Kentucky poté, co jej odvysílala jako záběry z ozbrojeného konfliktu v Sýrii

„Zdá se, že toto video ukazuje turecké vojenské bombardování kurdských civilistů na syrské hranici,“ řekl redaktor ABC News Tom Llamas divákům. (Screenshot / Twitter)

(14. října 2019) „Stáhli jsme video, které bylo odvysíláno dnes v nedělních Světových večerních zprávách a Dobré ráno Ameriko, které vypadalo, že pochází ze syrských hranic, hned poté, co byly vzneseny otázky o jeho původu. Společnost ABC News lituje chyby,“ uvedla ve svém prohlášení společnost ABC News.

Redaktor ABC News Tom Llamas ukázal chybné záběry během úvodu pořadu World News a komentoval ho slovy.

„Zdá se, že toto video ukazuje turecké vojenské bombardování kurdských civilistů na syrské hranici,“ řekl Llamas divákům. „Kurdové, kteří bojovali po boku USA proti ISIS. Nyní jsou zde hrozné zprávy o zvěrstvech spáchaných tureckými bojovníky na těchto blízkých spojencích.“

Video ABC News ve skutečnosti odvysílalo záběry zaznamenané během večerní střelecké akce v Knob Creek Gun Range v Kentucky. Podle webové stránky Knob Creek se jedná o noční střelbu z kulometu, které se účastnilo téměř 20 000 lidí.

Moderátor uvedl video s komentářem, který spojoval „hroznou zprávu o zvěrstvech“ s rozhodnutím prezidenta Donalda Trumpa stáhnout americké jednotky ze Sýrie. Trump obhájil rozhodnutí o stažení jednotek a pověřil výkonné zástupce k uvalení sankcí proti Turecku.

Více zde…


The New York Times vydal opravu zprávy o Brettu Kavanaughovi

(16. září 2019) Článek vydaný deníkem The New York Times, který vyvolal výzvy k obžalobě nejvyššího soudce Bretta Kavanaugha, byl revidován a doplněn o zásadní opravu.

List přiznal, že přátelé údajné oběti sexuálního deliktu uvedli, že si dotyčná dívka na tuto událost nevzpomíná.

Oprava také poznamenává, že původní článek opomněl skutečnost, že žena odmítla být vyslechnuta.

Takzvaně třaskavý článek vydaný The New York Times citovala řada prezidentských uchazečů a dalších zákonodárců jako základ pro obvinění soudce nejvyššího soudu USA, Bretta Kavanaugha, kterého do funkce doporučil Donald Trump.

Více zde…


NBC zadržovala 4 týdny informace vyvracející obvinění soudce nejvyššího soudu USA Kavanaugha

Brett Kavanaugh v Bílém domě ve Washingtonu, 8. října 2018. (Holly Kellum / The Epoch Times)

(26. října 2018) Než NBC tento týden zveřejnila informaci přímo vyvracející obvinění soudce nejvyššího soudu USA, Bretta Kavanaugha, „seděla“ na ní 4 týdny.

Tři ženy obvinily 54-letého Kavanaugha ze sexuálního útoku během jeho studentských let, ale žádná z nich nepředložila důkazy nebo svědka. Jejich obvinění ztratilo na důvěryhodnosti poté, když dvě ženy poskytly jména lidí, o kterých tvrdily, že byli na místech údajných útoků, ale všichni tito svědci popsané události popřeli anebo nekomentovali.

S nejvíce šokujícím případem přišla Julie Swetnicková, která tvrdila, že Kavanaugh a další kluci míchali do punče drogy na 10 večírcích v osmdesátých letech v Marylandu a pak sexuálně zneužili děvčata, která punč pila. Swetnicková je o 3 roky starší než Kavanaugh.

Přímé vyvrácení tohoto obvinění poskytla televizi NBC údajná svědkyně již 30. září, ale publikované bylo až 26. října.

Více zde…


Výše uvedené překlady části článků newyorské redakce The Epoch Times vytvořili Petr Šváb, Ivan Petchoukov, Simon Veazey a Zachary Stieber.


Související články:

USA: Studie ukazuje na výrazný negativní úhel zpráv o Trumpovi v hlavních TV

Student žaluje americká média o 800 milionů dolarů za vytváření falešného zpravodajství

Související články

Přečtěte si také

Budeme muset přijímat uprchlíky? Ne, ale…
Budeme muset přijímat uprchlíky? Ne, ale…

Budeme muset povinně přijímat migranty, kteří do EU proudí, nebo ne? Jak je to s kvótami? Zabere migrační pakt proti náporu běženců?

Národní klimaticko-energetický plán byl sestaven diletantsky, říká energetický stratég
Národní klimaticko-energetický plán byl sestaven diletantsky, říká energetický stratég

„Já jsem v životě nezažil takovou aroganci, s jakou je tento (NKEP) připravován. A tak diletantně!“ prohlásil na konferenci „Green Deal s rozumem“ Jiří Feist.

Evropa zapomněla na své kořeny. Jede na dotacích a dává přednost boji s CO2 před bezpečností, varuje ekonom
Evropa zapomněla na své kořeny. Jede na dotacích a dává přednost boji s CO2 před bezpečností, varuje ekonom

Podle ekonoma Lukáše Kovandy, který byl hostem pořadu Osobnost Plus na Českém rozhlase, nás evropské dotace vedou do záhuby a osobně by je seškrtal.

Musk k procesu s Trumpem: „Tento případ poškozuje právo“
Musk k procesu s Trumpem: „Tento případ poškozuje právo“

Na vrcholu prezidentské volební kampaně stojí Donald Trump před soudem. Případ vyvolává v USA nevoli nemalé části veřejnosti.

Studie: Prokázaný potenciál kombuchy pro spalování tuků
Studie: Prokázaný potenciál kombuchy pro spalování tuků

Svět kombuchy: starobylý fermentovaný nápoj plný probiotik, který může mít pozitivní vliv na metabolismus a zdraví.