Zde celý dokument (v angličtině).


Ulice Wallstreet se proslavila jako finanční čtvrť a sídlo americké burzy. Toky peněz, které přes ni v posledních letech proudí, směřovaly také do Číny. Mnohé zahraniční společnosti začaly v posledních letech v Číně otevírat výrobní podniky, finanční toky a západní technologie začaly masivně podporovat tamní režim (Komunistickou stranu Číny).

Původní domněnky, že s penězi přijde do Číny také uvolnění situace a z totalitní společnosti se postupně (díky kapitálu) stane svobodnější společnost, selhaly a v praxi se nenaplnily.

Trailer: Finanční skupiny zavíraly oči nad zločiny čínského režimu a podporovaly jeho vzestup

Zde celý dokument (v angličtině).

Naopak moderní technologie převedly totalitní praktiky do nového věku. Komunistická strana dostala pod kontrolu toky informací na internetu. Vytvořila v Číně uzavřenou a ostře kontrolovanou síť. Mobilní telefony, lokalizace pomocí GPS a různé aplikace umožnily rychlé a přesné stíhání disidentů a komunistické straně nepohodlných skupin.

Mnozí se vydali do Číny podnikat a vydělat výměnou za to, že zavřou oči a budou mlčet. Zatímco lidskoprávní organizace, obhájci, disidenti a různé skupiny věřících a etnických skupin za posledních 20 let upozorňovali na stále horší praktiky čínského režimu.

Každodenní život v Číně se skládá z cenzury informací, ale také zatýkání a násilných represí. Přibývají také oběti na životech a případy zneužívání vězňů v čínském vězeňském systému Laogai.

A jak to všechno souvisí se současnou epidemií koronaviru? Když se virus poprvé objevil v čínském městě Wu-chan v provincii Chu-pej, čínský režim nechal v prosinci 2019 a lednu 2020 pozatýkat více než 450 lidí, kteří upozorňovali na existenci nového nebezpečného viru, jeho pravděpodobný přenos z člověka na člověka a rizika epidemie.


Umlčeni


Čínský režim po dobu 6 týdnů informace zatajoval a umlčoval lékaře, vědce i novináře. Mezitím se virus začal šířit do celé Číny, protože začínalo období oslav čínského nového roku a sílil cestovní ruch. Později přerostla epidemie v celosvětovou pandemii.

Existuje tedy názor, že světové mocnosti, podniky a jednotlivci zavírali oči nad zločiny čínského režimu a jeho totalitními praktikami příliš dlouho, a umožnili mu stát se světovou mocností. Což v konečném důsledku ohrožuje celý svět.


POZNÁMKA: Deník The Epoch Times dal koronaviru z Wu-chanu přezdívku „CCP virus“ tedy „virus komunistické strany“, protože její represivní složky zatajovaly nebezpečí epidemie pod dobu 6 týdnů, čímž umožnily její rozšíření po celé Číně a do celého světa.

Související články

Přečtěte si také

Dotace na elektromobily nejsou třeba, na trhu se prosadí samy, myslí si ministr Kupka
Dotace na elektromobily nejsou třeba, na trhu se prosadí samy, myslí si ministr Kupka

Podle ministra dopravy Martina Kupky není třeba dotovat koupi elektromobilů, cestu na trh si najdou samy, jakmile spadnou ceny. Stát zainvestuje 5 miliard do dobíjecích stanic.

Trump se setkal s polským prezidentem Dudou v Trump Toweru
Trump se setkal s polským prezidentem Dudou v Trump Toweru

Bývalý prezident Donald Trump se ve středu večer v New Yorku setkal s polským prezidentem Andrzejem Dudou, přičemž dvojice diskutovala o zásadních mezinárodních otázkách, jako je situace na Ukrajině, Blízký východ a výdaje NATO.

„Jsme v té nejhorší čtvrtině v rámci Evropy.“ Obezita u dětí se v ČR zvyšuje, má vliv i na duševní zdraví
„Jsme v té nejhorší čtvrtině v rámci Evropy.“ Obezita u dětí se v ČR zvyšuje, má vliv i na duševní zdraví

Na téma Obezita, vliv prostředí a duševní zdraví se ve středu v Poslanecké Sněmovně konal kulatý stůl, kde se sešli a diskutovali spolu zástupci různých odvětví medicíny, kteří se problému obezity u dětí věnují.

„Přece nechceme ztratit další generaci.“ Senátoři chtějí širší diskuzi o vlivu sociálních médií na děti
„Přece nechceme ztratit další generaci.“ Senátoři chtějí širší diskuzi o vlivu sociálních médií na děti

Senátorka Daniela Kovářová iniciovala širší diskuzi o negativních dopadech nových médií a sociálních sítí na děti a eventuálně problematiku i legislativně omezit. Kolegové z podvýboru ji podpořili.

Vít Rakušan a jeho slavná výjimka z migračního paktu
Vít Rakušan a jeho slavná výjimka z migračního paktu

Vít Rakušan tvrdí, že z migračního paktu budeme mít výjimku kvůli velkému počtu ukrajinských uprchlíků. Nebudeme prý muset přijímat migranty, ani platit pokutu půl milionu Kč za nepřevzatého migranta. Už v červenci 2023 jsem psal o tom, že s výjimkou pro Ukrajince v migračním paktu je to mnohem složitější.