1. 6. 2020

Terrence, bratr George Floyda, jehož smrt vyvolává od minulého týdne masové protesty a výtržnosti po celých Spojených státech, kritizuje násilné chování demonstrantů a poukazuje na to, že jejich běsnění zastiňuje to, co se stalo bratrovi.

V pondělním pořadu ABC „Good Morning America“ řekl Terrence Floyd v rozhovoru o svém bratrovi: „On byl pro mír, pro jednotu. Ale ty věci, které se teď dějí – můžou je nazývat jednotou, ale je to destruktivní jednota, není to o tom, kým on byl. Takovýto můj bratr nebyl.“

„Když jste naštvaní, v pořádku, buďte, ale usměrněte svůj hněv do něčeho pozitivního anebo si zvolte jiný způsob… … Hněv, poškozování vašeho města není cestou, kterou by on chtěl jít.“ Více zde...

„On byl pro mír, pro jednotu. Ale ty věci, které se teď dějí – můžou je nazývat jednotou, ale je to destruktivní jednota, není to o tom, kým on byl…“ – Terrence Floyd

Zatčena dcera newyorského starosty de Blasia

Při protestních akcích v newyorských ulicích byla mezi dalšími 350 lidmi v neděli večer zatčena pětadvacetiletá Chiara de Blasio, dcera newyorského starosty.

Policie Epoch Times potvrdila, že Chiaru zatkli za nepovolené shromáždění na Dolním Manhattanu, když blokovala dopravu a odmítla ustoupit. „Bylo to místo nepokojů, hořela tam policejní auta, lidé po policajtech házeli, řvali a prali se s nimi,“ sdělil nejmenovaný policista pro The New York Post.

Zprávy o jejím zatčení se objevily v médiích den poté, co starosta a otec v jedné osobě napsal na Twitter, že za většinou násilí stojí skupinka velmi dobře organizovaných anarchistů. Více zde...

Trump nařkl členy Bidenova týmu z pomoci dostat anarchisty z vězení

Americký prezident Donald Trump řekl v pondělí novinářům, že pomocníci předvolební kampaně předpokládaného demokratického kandidáta Joe Bidena finančně přispěli zatčeným výtržníkům v Minnesotě, aby se dostali ven na kauci. Zprávy o tom přinesla agentura Reuters, ve které se uvádí, že násilníky touto formou podpořilo kolem 13 členů Bidenova týmu.

„Lidé ospalého Joe Bidena jsou tak levicově radikální, že pracují na tom, aby dostali anarchisty z vězení, a pravděpodobně i něco víc. Joe o tom nic neví, nemá ani páru. Ale oni budou skutečnou silou, a ne Joe. Oni budou rozhodovat! Velké daňové zatížení pro všechny, plus!“ napsal prezident Trump na svém Twitteru. Více zde

Některé protesty jsou poklidné – přidal se i šerif

Ne všechny protesty jsou ale násilné. Poklidnou formu protestu podporují dokonce i oba kandidáti na prezidenta – Biden i Trump.

Jeden takový proběhl například v sobotu v Michiganu, kde se k protestujícím připojil i místní šerif, za což sklidil potlesk a přátelská gesta. Více zde

Při tvorbě článku bylo čerpáno ze zpráv americké redakce The Epoch Times.

Související články

Přečtěte si také

Umělé povrchy hřišť mohou být karcinogenní. Riziko je větší u dětí, varují české orgány
Umělé povrchy hřišť mohou být karcinogenní. Riziko je větší u dětí, varují české orgány

Pryžové povrchy na hřištích a sportovištích mohou vylučovat zdraví nebezpečné látky, upozorňují světové studie. Některé z těchto chemikálií jsou přitom karcinogenní a představují rizika zejména pro děti. Státní zdravotní ústav proto upozorňuje provozovatele i dodavatele, aby si zajistili zdravotní certifikaci.

Prastará věda vs. moderní farmacie. Jak se daří tradiční čínské medicíně u nás a v Evropě
Prastará věda vs. moderní farmacie. Jak se daří tradiční čínské medicíně u nás a v Evropě

Farmaceutický monopol? Proč se tradiční čínská medicína v České republice setkává s odporem představitelů medicíny západní?

Plánovaný útok New York Times na Shen Yun
Plánovaný útok New York Times na Shen Yun

Deník Epoch Times 18. března informoval o tom, že The New York Times plánují útok na taneční soubor Shen Yun Performing Arts. Nakolik jsou obavy z tohoto útoku odůvodněné?

Nizozemsko: Pandemická úmluva WHO se v parlamentu setkává s rostoucí skepsí – žádost o odklad
Nizozemsko: Pandemická úmluva WHO se v parlamentu setkává s rostoucí skepsí – žádost o odklad

Tři možné budoucí vládní strany chtějí v nizozemském parlamentu předložit návrh. Podle tohoto návrhu by vláda měla usilovat o odložení rozhodnutí o Pandemické úmluvě ve WHO – nebo o jejím zamítnutí.

Kvůli ochraně přírody nelze zlikvidovat ekonomiku, uvedl Pellegrini
Kvůli ochraně přírody nelze zlikvidovat ekonomiku, uvedl Pellegrini

Kvůli ochraně přírody nelze zlikvidovat ekonomiku, Evropa nejednou jde za hranice selského rozumu, uvedl zvolený prezident Slovenska Peter Pellegrini u příležitosti Dne Země, který připadá na dnešek.