Jack Phillips

31. 5. 2021

Podle úřadů a svědků byla zatčena žena, která údajně projížděla místem na očkování proti covidu-19 ve východním Tennessee a křičela „žádné očkování“.

Policie uvedla, že podezřelá Virginia Christine Lewis Brownová v pondělí údajně projela svým vozidlem „vysokou rychlostí“ očkovacím stanem, který byl postaven v Maryville ve státě Tennessee.

Úřad šerifa okresu Blount uvedl, že šestatřicetiletá Brownová byla zatčena a obviněna ze sedmi trestných činů ohrožení z nedbalosti, uvádí se v prohlášení zveřejněném ve čtvrtek 27. 5.

„Dva zástupci šerifa okresu Blount, kteří pracovali na místě, byli svědky toho, jak paní Brownová v automobilu Chrysler Pacifica projela ohrazenou částí a skrz uzavřený vakcinační stan,“ uvádí se v prohlášení. „Zástupci uvedli, že paní Brownová nezastavila u odbavovacího prostoru u vchodu do stanu, ale pokračovala vysokou rychlostí přes stan, poté stan opustila a vyjela z parkoviště.“

Svědci sdělili šerifovým zástupcům, že žena údajně křičela „žádné očkování“, když kolem nich projížděla, přičemž několik z nich těsně minula, uvedla WSMV.

Žena byla zatčena poté, co ji zástupce sledoval, zatímco projížděla místem s vakcínami.

Zástupci uvedli, že Brownová, když seděla na zadním sedadle policejního vozu, pronesla několik prohlášení k úředníkům o tom, že chce protestovat proti anticovidové vakcíně, uvedl WSMV. Brownová také tvrdila, že když projížděla stanem, jela rychlostí pouze 8 km/h.

„Několik poškozených mi řeklo, že je málem srazila, když vysokou rychlostí uháněla stanem,“ napsal zástupce do zprávy o incidentu. „Bylo mi sděleno, že se nacházeli ve vzdálenosti do třiceti centimetrů od vozidla, když stanem projížděla. Několik obětí uvedlo, že si mysleli, že se je řidička chystá zabít.“

Zástupce také dodal, že Brownová „uvedla, že projížděla cestou, a jakmile se dostala ke stanu, řekla pracujícímu personálu, že tam není kvůli očkování“.

Zprávy uváděly, že Brownová byla propuštěna na kauci 21 000 dolarů a datum soudu bylo stanoveno na 7. června. Není jasné, zda má právníka.

Další podrobnosti o incidentu nebyly poskytnuty.

Přeloženo z původního článku newyorské redakce deníku The Epoch Times.


Související témata

Související články

Přečtěte si také

Dotace na elektromobily nejsou třeba, na trhu se prosadí samy, myslí si ministr Kupka
Dotace na elektromobily nejsou třeba, na trhu se prosadí samy, myslí si ministr Kupka

Podle ministra dopravy Martina Kupky není třeba dotovat koupi elektromobilů, cestu na trh si najdou samy, jakmile spadnou ceny. Stát zainvestuje 5 miliard do dobíjecích stanic.

Trump se setkal s polským prezidentem Dudou v Trump Toweru
Trump se setkal s polským prezidentem Dudou v Trump Toweru

Bývalý prezident Donald Trump se ve středu večer v New Yorku setkal s polským prezidentem Andrzejem Dudou, přičemž dvojice diskutovala o zásadních mezinárodních otázkách, jako je situace na Ukrajině, Blízký východ a výdaje NATO.

„Jsme v té nejhorší čtvrtině v rámci Evropy.“ Obezita u dětí se v ČR zvyšuje, má vliv i na duševní zdraví
„Jsme v té nejhorší čtvrtině v rámci Evropy.“ Obezita u dětí se v ČR zvyšuje, má vliv i na duševní zdraví

Na téma Obezita, vliv prostředí a duševní zdraví se ve středu v Poslanecké Sněmovně konal kulatý stůl, kde se sešli a diskutovali spolu zástupci různých odvětví medicíny, kteří se problému obezity u dětí věnují.

„Přece nechceme ztratit další generaci.“ Senátoři chtějí širší diskuzi o vlivu sociálních médií na děti
„Přece nechceme ztratit další generaci.“ Senátoři chtějí širší diskuzi o vlivu sociálních médií na děti

Senátorka Daniela Kovářová iniciovala širší diskuzi o negativních dopadech nových médií a sociálních sítí na děti a eventuálně problematiku i legislativně omezit. Kolegové z podvýboru ji podpořili.

Vít Rakušan a jeho slavná výjimka z migračního paktu
Vít Rakušan a jeho slavná výjimka z migračního paktu

Vít Rakušan tvrdí, že z migračního paktu budeme mít výjimku kvůli velkému počtu ukrajinských uprchlíků. Nebudeme prý muset přijímat migranty, ani platit pokutu půl milionu Kč za nepřevzatého migranta. Už v červenci 2023 jsem psal o tom, že s výjimkou pro Ukrajince v migračním paktu je to mnohem složitější.