Meiling Lee

31. 1. 2022

USA – Lékař zastupující uskupení dobrovolných lékařů, kteří během pandemie nabízejí bezplatné telemedicínské služby pacientům s covidem-19, tvrdí, že včasná léčba funguje. Podle něj mají 99,99% míru přežití.

„Máme tým dobrovolných lékařů, kteří zdarma věnují svůj čas na pomoc při léčbě těchto pacientů, kteří k nám přicházejí,“ řekl doktor Ben Marble, zakladatel myfreedoctor.com, online lékařské konzultační služby, na diskusi 24. ledna v americkém senátu.

„Poskytujeme jim postupy včasné léčby tak brzy, jak se jen dá, a máme 99,99% míru přežití. Takže věřím, že myfreedoctor.com, bezplatní dobrovolní lékaři, vyřešili vědeckou otázku – včasná léčba funguje, a hotovo!“ odpověděl doktor Marble na otázku senátora Johnsona, co mohou lidé dělat, pokud oni nebo jejich blízcí mají covid-19.

Lidé mohou navštívit webové stránky myfreedoctor.com, vytvořit si účet a vyplnit formulář pro příjem pacientů. Jeden z lékařů je pak osloví do 24 hodin. Vzhledem k velké poptávce po jejich službách lékaři uvádějí, že mohou „každý den přijmout pouze určitý počet pacientů“.

Lahvičky s vitamínem C, ilustr. foto. (Joe Raedle / Getty Images)

Marble říká, že on a jeho malý tým dobrovolných lékařů předepisují léčebný postup doktora Petera McCullougha, který se skládá z hydroxychlorochinu, ivermektinu, monoklonálních protilátek, prednisonu a dalších levných generických léků. Předepisují také vitaminy D a C a zinek.

McCullough, kardiolog a epidemiolog, spolu s několika dalšími lékaři, sestavili proceduru včasné léčby, která poskytuje ambulantní péči pacientům s covidem-19. Jejich práce byla publikována v časopise The American Journal of Medicine v srpnu 2020.

Doktor Pierre Kory, pneumolog a předseda sdružení Frontline COVID-19 Critical Care (FLCCC), říká, že veřejnost netuší, že po celé zemi existují lékaři, kteří prostřednictvím telefonu poskytují včasnou léčbu covidu-19.

„Na našich webových stránkách máme tlačítko, kde je napsáno najít poskytovatele. Snažili jsme se shromáždit co nejvíce poskytovatelů telemedicíny, kteří léčí ve všech státech v zemi,“ vysvětluje doktor Kory.

„Snažíme se, aby se o této zprávě vědělo, protože informace o tom, že toto onemocnění je léčitelné, je potlačována,“ dodal.

Doktor Kory také tvrdí, že na federální úrovni dochází k potlačování informovanosti o včasné léčbě pomocí levných léků původně určených k jinému účelu a jejich dostupnosti a že Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) bylo „uchváceno farmaceutickým průmyslem“.

„Nechtějí, abyste používali generické léky mimo stanovené účely. To systému nepřináší zisk,“ uvedl doktor Kory a dodal: „V srpnu 2021 rozeslali oběžník, podobný oběžník rozeslali už na jaře 2020, ve kterém lékařům a lékárníkům v zemi říkají, aby nepoužívali generické léky.“

Deník Epoch Times se obrátil na CDC s žádostí o komentář, ale do doby publikace článku nedostal odpověď.

CDC od včasné léčby odrazovalo a nadále odrazuje a jeho instrukce od počátku pandemie až do ledna 2022 se zaměřovaly pouze na to, aby lidé zůstali 14 dní doma v karanténě, přijímali dostatek tekutin, užívali analgetika a vyhledali nemocniční péči až tehdy, když nemohou dýchat nebo zmodrají. Varovali také, aby lidé neužívali žádné léky, které nejsou schváleny pro covid-19.

„Lidé si vážně ublížili a dokonce zemřeli po užití přípravků, které nebyly schváleny k použití k léčbě nebo prevenci covidu-19, a to včetně přípravků schválených nebo předepsaných pro jiné použití,“ píše CDC na své webové stránce.

Za poslední dva roky americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) povolil pouze omezenou včasnou ambulantní léčbu covidu-19, která zahrnuje monoklonální protilátky u vysoce rizikových pacientů a antivirové pilulky od společností Merck a Pfizer. Úřad FDA však 24. ledna oznámil, že omezuje používání monoklonálních protilátek společností Eli Lilly a Regeneron pouze na pacienty, „u nichž je pravděpodobné, že byli infikováni nebo vystaveni variantě, která je na tuto léčbu citlivá“.

Článek byl redakčně zkrácen a upraven. Původní verzi najdete zde.

Související články

Přečtěte si také

Dotace na elektromobily nejsou třeba, na trhu se prosadí samy, myslí si ministr Kupka
Dotace na elektromobily nejsou třeba, na trhu se prosadí samy, myslí si ministr Kupka

Podle ministra dopravy Martina Kupky není třeba dotovat koupi elektromobilů, cestu na trh si najdou samy, jakmile spadnou ceny. Stát zainvestuje 5 miliard do dobíjecích stanic.

Trump se setkal s polským prezidentem Dudou v Trump Toweru
Trump se setkal s polským prezidentem Dudou v Trump Toweru

Bývalý prezident Donald Trump se ve středu večer v New Yorku setkal s polským prezidentem Andrzejem Dudou, přičemž dvojice diskutovala o zásadních mezinárodních otázkách, jako je situace na Ukrajině, Blízký východ a výdaje NATO.

„Jsme v té nejhorší čtvrtině v rámci Evropy.“ Obezita u dětí se v ČR zvyšuje, má vliv i na duševní zdraví
„Jsme v té nejhorší čtvrtině v rámci Evropy.“ Obezita u dětí se v ČR zvyšuje, má vliv i na duševní zdraví

Na téma Obezita, vliv prostředí a duševní zdraví se ve středu v Poslanecké Sněmovně konal kulatý stůl, kde se sešli a diskutovali spolu zástupci různých odvětví medicíny, kteří se problému obezity u dětí věnují.

„Přece nechceme ztratit další generaci.“ Senátoři chtějí širší diskuzi o vlivu sociálních médií na děti
„Přece nechceme ztratit další generaci.“ Senátoři chtějí širší diskuzi o vlivu sociálních médií na děti

Senátorka Daniela Kovářová iniciovala širší diskuzi o negativních dopadech nových médií a sociálních sítí na děti a eventuálně problematiku i legislativně omezit. Kolegové z podvýboru ji podpořili.

Vít Rakušan a jeho slavná výjimka z migračního paktu
Vít Rakušan a jeho slavná výjimka z migračního paktu

Vít Rakušan tvrdí, že z migračního paktu budeme mít výjimku kvůli velkému počtu ukrajinských uprchlíků. Nebudeme prý muset přijímat migranty, ani platit pokutu půl milionu Kč za nepřevzatého migranta. Už v červenci 2023 jsem psal o tom, že s výjimkou pro Ukrajince v migračním paktu je to mnohem složitější.