Milan Kajínek

27. 2. 2023

TÉMA: Diskuse o významu rodiny a manželství

Nová připravovaná vyhláška ministerstva vnitra má otevřít cestu k takzvanému „náhradnímu mateřství“ a legalizovat v České republice objednávání dětí „na zakázku“ homosexuálními páry, varují kritici.

Vyhláška (zdroj), kterou připravil v rámci progresivní agendy ministr vnitra Vít Rakušan (STAN), má za účel zavádět do České republiky legislativní změny, které se homosexuálním hnutím dosud nepodařilo prosadit prostřednictvím parlamentu kvůli odporu poslanců a senátorů.

O podobné „obcházení demokratického procesu“ tvoření zákonů se pokouší také Evropská komise, která homosexuální agendu dlouhodobě protlačuje a hojně financuje. Více…

Vyhláška českého ministerstva obsahuje pokyny k vytvoření nové formy rodného listu, což podle kritiků způsobí „revoluci“ ve všech matričních formulářích souvisejících s rodinou. Agenda matrik spadá výhradně do kompetence ministra vnitra.

Ve zkratce se jedná o to, že matriční zápis nahradí označení „matka“ a „otec“ slovem „rodič“, neboli rodič číslo jedna a rodič číslo dva. Tím umožní vpisování dvou mužů nebo dvou žen do rodných listů narozených dětí.

Rakušan, který ve své funkci již v minulosti začal uplatňovat metodický pokyn (zdroj, strana 3), který matričním úřadům zadává, aby homosexuální nebo lesbické páry, které žijí společně s dítětem jednoho z nich, zapisovaly do kolonky otec nebo matka jako „dva otce“ nebo „dvě matky“, přestože de facto jeden z nich nemůže být biologickým rodičem dítěte a tedy ani zákonným rodičem.

Metodický pokyn Rakušanovo ministerstvo tehdy odůvodnilo jedním rozhodnutím správního soudu v I. stupni. (zdroj)

Obchodování s dětmi“

Ilustrační záběr. (Karolina Grabowska)

Přestože z biologické přirozenosti nemohou homosexuální páry plodit potomky, některé z nich si přesto chtějí „pořídit miminko“ prostřednictvím náhradního mateřství.

Náhradní mateřství pro homosexuální páry se už v některých zemích legálně praktikuje a v USA v této oblasti podnikají zavedené firmy. Celá věc probíhá tak, že si homosexuální pár vybere z katalogu dárkyni vajíčka. Vajíčko si koupí a dodají firmě své spermie. Firma nechá vajíčko laboratorně oplodnit a následně si jej za finanční úplatu nechá vložit do dělohy jiná žena (často z rozvojových zemí), která jej v podstatě na zakázku odnosí a porodí. Homosexuální pár si poté dítě osvojí a zapíší se do jeho rodného listu jako „dva otcové“.

Problém může nastat, když se narodí dítě postižené. Existují případy, kdy objednatelé odmítnou dítě „převzít“ a matka, která dítě odnosila, se o něho také nechce nebo nemůže starat. Více zde…

Nejcitlivějším prvkem tohoto způsobu plození dětí jsou samotné děti, kterým je odepřeno právo na to, mít matku a být vychováváno v úplné rodině. Takové dítě má potom matku dárkyni, matku nositelku a dva otce, z nichž pouze jeden je skutečný biologický otec a druhý pouze pěstoun. Když bude dospívat a hledat svoje kořeny, ptát se po své matce a jejích rodičích (dědečkovi a babičce), bude se muset vyrovnat s tímto jednáním dospělých a společnosti, která tento způsob plození dětí schvaluje.

Kritikové tohoto druhu náhradního mateřství uvádějí, že se v podstatě jedná o „obchodování s dětmi“ a pokroucení přirozeného plození dětí v neprospěch dětí a společnosti.

Podle ministra Rakušana (STAN) je tento přístup k plození dětí nutné zavést a legalizovat také v České republice. Proti připravované vyhlášce se zvedá vlna odporu v řadách konzervativní části společnosti, která se domnívá, že má být zachován přirozený způsob plození dětí a děti nemají být vystavovány „experimentům“, které pohání touha homosexuálních párů po tom, „mít dítě“.

Cestu k akceptaci těchto praktik v České republice otevřel v roce 2017 svým nálezem I. senát Ústavního soudu vedený Kateřinou Šimáčkovou (zdroj). Tehdy se homosexuální pár domáhal uznání „rodičovství“ homosexuálního partnera otce dítěte jako „druhého otce“ dítěte. Soudní senát tehdy stížnosti vyhověl.

Podle nové vyhlášky, když si dva čeští muži pronajmou v zahraničí na devět měsíců dělohu ženy a nechají si tak „na zakázku“ odnosit dítě, budou po návratu do České republiky a po schválení soudem matrikou zapsáni v rodném listě jako „rodič“ a „rodič“.

Česká nevládní organizace Aliance pro rodinu označila děti plozené tímto způsobem za „nevinné oběti sociálního inženýrství politiky STAN“, kterým bude ze života „vyškrtnut jeden z rodičů a nahrazen de facto cizí osobou, tzv. sociálním rodičem“.

Dítě má podle Aliance právo na to, vyrůstat v úplné rodině, a právo na to, mít svoji matku, znát její totožnost a vyrůstat společně s ní. Ve stejné době by nemělo být dítě připraveno o svoji matku a zplozeno na zakázku nákupem vajíčka a odnošením na zakázku.

Související články

Přečtěte si také

Ve Sněmovně „zavlál“ transparent, který v Pekingu vytrhávají policisté lidem z ruky
Ve Sněmovně „zavlál“ transparent, který v Pekingu vytrhávají policisté lidem z ruky

Během veřejného slyšení v Poslanecké sněmovně ukázal muž z Číny transparent s nápisem „Falun Gong je dobrý“, s nímž šla jeho matka protestovat na Náměstí nebeského klidu v Pekingu proti násilným represím komunistické strany.

Volby by v březnu vyhrálo ANO, roste podpora nesněmovních stran
Volby by v březnu vyhrálo ANO, roste podpora nesněmovních stran

Sněmovní volby by v březnu vyhrálo hnutí ANO s 32 procenty hlasů, druhá ODS by měla 14 procent a třetí Piráty by volilo 10,5 procenta lidí.

Indoktrinace postupuje
Indoktrinace postupuje

Pokud máte alespoň mírný sklon ke konzervativismu, nejspíš jste se už v posledních letech setkali s tím, že vás někdo označil za extrémistu. Anebo vám někdo řekl, že se radikalizujete.

Europoslanci odsouhlasili zákaz zboží vyrobeného pomocí nucených prací
Europoslanci odsouhlasili zákaz zboží vyrobeného pomocí nucených prací

Evropský parlament dnes definitivně schválil nařízení, které Evropské unii umožňuje zakázat prodej, dovoz a vývoz zboží vyrobeného za použití nucené práce.

Americký Senát schválil balík s vojenskou pomocí pro Ukrajinu či Izrael
Americký Senát schválil balík s vojenskou pomocí pro Ukrajinu či Izrael

Americký Senát v noci na dnešek schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard dolarů (2,24 bilionu korun).Americký Senát v noci na dnešek schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard dolarů (2,24 bilionu korun).