Zdenka Danková

6. 3. 2023

Když začnete číst knihu Piera San Giorgia, první vaší reakcí bude šok. Na možnosti kolapsu a návratu do primitivní a barbarské společnosti je něco děsivého. Procházením jeho děl objevíme skutečné návody na přežití, abychom byli připraveni na různé typy eventualit, které pro nás budoucnost chystá. Od počátečního zmatku přejdeme k úlevě, že máme pro tyto detailní situace přesná řešení, a pak nastoupí zvědavost číst knihu jako dobrý sci-fi román, jehož účinky můžeme vidět dnes, uvádí francouzská edice The Epoch Times. Díla San Giorgio můžete najít na jeho stránkách Piero.com,

Kniha Jak přežít ekonomický kolaps (Survive the Economic Collapse) vysvětluje příčiny současného globálního ekonomického kolapsu a řešení, která může každý občan uplatnit, aby se před ním ochránil. Francouzské verze jeho knihy se prodalo více než 200 tisíc výtisků a byla přeložena do několika jazyků. Kromě toho pan San Giorgio souhlasí s tím, že jeho e-knihy lze stáhnout zdarma.

Dnes mnoho význačných vědců a ekonomů činí stejnou diagnózu jako Piero San Giorgio a předpovídá bezprostřední a extrémně násilný globální ekonomický kolaps. Věří, že velmi vážný krach akciového trhu, mnohem horší než ten z roku 2008, zasáhne světovou ekonomiku velmi brzy. Proto je naprosto nezbytné informovat a varovat co nejvíce lidí, abychom se připravili na co největší zmírnění dopadu tohoto kolapsu.

Kdo je autorem knihy, „jak přežít“

Piero San Giorgio je švýcarský spisovatel. V letech 1992 až 2011 byl vedoucím pracovníkem zodpovědným za marketing a business development pro americké softwarové společnosti, zejména Oracle, kde pro ně rozvíjel trhy Afriky a poté Středního východu a východní Evropy. Potom vytvořil svou servisní společnost na pomoc severoamerickým softwarovým společnostem pro jejich komerční založení v Evropě poté, co pracoval v několika startupech. V roce 2005 Giorgio tuto společnost prodal a připojil se k Salesforce.com, jedné z průkopnických cloudových společností, kde pracoval 5 let. Poté pracoval pro SuccessFactors společnosti SAP, opět na rozvoji trhů Blízkého východu, Afriky, ale především východní Evropy, na takzvaných rozvíjejících se trzích.

Giorgio nemá rád stát jako takový, a tím méně, když je velký, centralizovaný a byrokratický, a proto se kvalifikuje jako anarchista s libertariánskými sklony. Agnostik, bývalý ekologický aktivista, je otcem čtyř dětí. Od vydání svého bestselleru „Surviving Economic Collapse“ se věnuje podpoře individuální připravenosti, odolnosti a hledání svobody, zkrátka tomu, čemu se říká survivalismus.

Související témata

Přečtěte si také

Dotace na elektromobily nejsou třeba, na trhu se prosadí samy, myslí si ministr Kupka
Dotace na elektromobily nejsou třeba, na trhu se prosadí samy, myslí si ministr Kupka

Podle ministra dopravy Martina Kupky není třeba dotovat koupi elektromobilů, cestu na trh si najdou samy, jakmile spadnou ceny. Stát zainvestuje 5 miliard do dobíjecích stanic.

Trump se setkal s polským prezidentem Dudou v Trump Toweru
Trump se setkal s polským prezidentem Dudou v Trump Toweru

Bývalý prezident Donald Trump se ve středu večer v New Yorku setkal s polským prezidentem Andrzejem Dudou, přičemž dvojice diskutovala o zásadních mezinárodních otázkách, jako je situace na Ukrajině, Blízký východ a výdaje NATO.

„Jsme v té nejhorší čtvrtině v rámci Evropy.“ Obezita u dětí se v ČR zvyšuje, má vliv i na duševní zdraví
„Jsme v té nejhorší čtvrtině v rámci Evropy.“ Obezita u dětí se v ČR zvyšuje, má vliv i na duševní zdraví

Na téma Obezita, vliv prostředí a duševní zdraví se ve středu v Poslanecké Sněmovně konal kulatý stůl, kde se sešli a diskutovali spolu zástupci různých odvětví medicíny, kteří se problému obezity u dětí věnují.

„Přece nechceme ztratit další generaci.“ Senátoři chtějí širší diskuzi o vlivu sociálních médií na děti
„Přece nechceme ztratit další generaci.“ Senátoři chtějí širší diskuzi o vlivu sociálních médií na děti

Senátorka Daniela Kovářová iniciovala širší diskuzi o negativních dopadech nových médií a sociálních sítí na děti a eventuálně problematiku i legislativně omezit. Kolegové z podvýboru ji podpořili.

Vít Rakušan a jeho slavná výjimka z migračního paktu
Vít Rakušan a jeho slavná výjimka z migračního paktu

Vít Rakušan tvrdí, že z migračního paktu budeme mít výjimku kvůli velkému počtu ukrajinských uprchlíků. Nebudeme prý muset přijímat migranty, ani platit pokutu půl milionu Kč za nepřevzatého migranta. Už v červenci 2023 jsem psal o tom, že s výjimkou pro Ukrajince v migračním paktu je to mnohem složitější.