Gary Bai

3. 5. 2023

Patrick Bet-David, generální ředitel společnosti Valuetainment, online média, nabídl v úterý bývalému moderátorovi Fox News Tuckerovi Carlsonovi smlouvu na 100 milionů dolarů na pět let a místo v představenstvu společnosti.

„Drahý Tuckere, přejdu rovnou k věci. Chceme, abyste se stal naším partnerem v tom, co považujeme za ušlechtilé a nezbytné úsilí k vymezení budoucnosti médií,“ napsal 2. května na Twitteru David, který kromě jiného moderuje podcast Valuetainmentu.

V dopise je uvedena Davidova nabídka Tuckerovi: 100 milionů dolarů během pěti let, podíl ve společnosti Valuetainment, pozice prezidenta Valuetainment, místo v představenstvu a další obsah, o který by Tucker mohl mít zájem.

„Co ještě? Jsme jedno ucho,“ napsal David. „Naše přesvědčení o svobodě a pravdě je hluboké a věříme, že jsme pro vás a Ameriku naprosto správnou volbou.“

Společnost Valuetainment v současné době publikuje svůj obsah, včetně podcastů a rozhovorů, na YouTube a dalších platformách sociálních médií. Její kanál na YouTube odebírají více než čtyři miliony uživatelů a její platformy sociálních médií, Instagram, TikTok a Twitter, sleduje více než 10 milionů lidí. Její PBD Podcast se v době psaní zprávy držel na 12. místě v kategorii byznys na Spotify.

Hosty podcastu jsou významné osobnosti z různých oblastí, včetně zesnulé basketbalové superhvězdy Kobeho Bryanta, klinického psychologa Jordana Petersona, současného prezidentského kandidáta Roberta F. Kennedyho mladšího, právníka Alana Dershowitze, slavného vědce Neila deGrasse Tysona a investora Roberta Kiyosakiho. Nejsledovanější video společnosti na YouTube, které obsahuje rozhovor s mafiánským bossem, má více než 18 milionů zhlédnutí.

Zájem o Carlsona mají mnohá média, úterní nabídka společnosti Valuetainment je ale první veřejnou nabídkou od doby, co se nejlépe hodnocená televizní osobnost minulé pondělí „rozešla“ se svým bývalým zaměstnavatelem.

V úterním rozhovoru s moderátorkou talk show Megyn Kellyové řekl David, který ve dvanácti imigroval z Íránu do Ameriky, že Tucker by s ním měl spolupracovat, protože má „správnou vizi, správnou věc a je opravdovým zastáncem toho, jak skvělá je Amerika, za kterou stojí za to bojovat“.

David také řekl, že Tuckera vnímá jako člověka, který skutečně věří v nějakou věc.

Hlavní webová stránka společnosti Valuetainment zveřejnila nabídku na své domovské stránce v úterý.

Screenshot webu společnosti Valuetainment 2. května 2023. (Snímek obrazovky pořídil The Epoch Times)

Nabídka se na první pohled pohybuje ve stejném řádu jako Tuckerův plat u společnosti Fox, který se podle článku zveřejněného v dubnu časopisem Forbes pohyboval mezi 15 a 20 miliony dolarů ročně.

Předtím, než byl Carlsonův pořad „Tucker Carlson Tonight“ na Fox News zrušen, patřil po léta k nejlépe hodnoceným pořadům kabelových televizí, který upoutával žádanou demografickou skupinu 25–54 let.

V roce 2022 se umístil jako druhý nejsledovanější pořad kabelové televize a mohl se pochlubit průměrnou sledovaností 3,3 milionu diváků za večer.

Podle údajů společnosti Nielsen, které sdílela stanice Fox News, v březnu Tuckerův pořad zaznamenal nejvyšší průměrnou sledovanost kabelové televize – 3,251 milionu diváků na pořad.

Dle výsledků sledovanosti zveřejněných agenturou Nielsen Research zaznamenal pořad „Fox News Tonight“, který nahradil Carlsonův pořad „Tucker Carlson Tonight“, mnohem nižší sledovanost. Minulé pondělí, tj. první den po nahrazení, se na něj dívalo 2,59 milionu diváků, v úterý 1,7 milionu diváků, ve středu 1,33 milionu diváků a ve čtvrtek 1,46 milionu diváků. Nejhůře pak dopadl pátek 28. dubna s 1,15 milionu diváky.

Překlad a redakční úprava původní zprávy americké redakce: Juraj Skovajsa

Přečtěte si také

Víc škody než užitku. Kvůli Green Dealu jsou evropské výrobky nekonkurenceschopné, říká šéf keramičky RAKO
Víc škody než užitku. Kvůli Green Dealu jsou evropské výrobky nekonkurenceschopné, říká šéf keramičky RAKO

V Evropě probíhá v důsledku klimatických politik k odchodu průmyslových firem z kontinentu a Green Deal je možné zbrzdit jen tím, že nebudeme volit ideology, říká Roman Blažíček, šéf keramičky RAKO.

Volby by v březnu vyhrálo ANO, roste podpora nesněmovních stran
Volby by v březnu vyhrálo ANO, roste podpora nesněmovních stran

Sněmovní volby by v březnu vyhrálo hnutí ANO s 32 procenty hlasů, druhá ODS by měla 14 procent a třetí Piráty by volilo 10,5 procenta lidí.

Indoktrinace postupuje
Indoktrinace postupuje

Pokud máte alespoň mírný sklon ke konzervativismu, nejspíš jste se už v posledních letech setkali s tím, že vás někdo označil za extrémistu. Anebo vám někdo řekl, že se radikalizujete.

Europoslanci odsouhlasili zákaz zboží vyrobeného pomocí nucených prací
Europoslanci odsouhlasili zákaz zboží vyrobeného pomocí nucených prací

Evropský parlament dnes definitivně schválil nařízení, které Evropské unii umožňuje zakázat prodej, dovoz a vývoz zboží vyrobeného za použití nucené práce.

Americký Senát schválil balík s vojenskou pomocí pro Ukrajinu či Izrael
Americký Senát schválil balík s vojenskou pomocí pro Ukrajinu či Izrael

Americký Senát v noci na dnešek schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard dolarů (2,24 bilionu korun).Americký Senát v noci na dnešek schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard dolarů (2,24 bilionu korun).