Recept: Buchta se sušenými švestkami a melasovou polevou

Recept: Buchta se sušenými švestkami a melasovou polevou

Provoněná kořením, se sušenými švestkami, podmáslím a lepivou polevou s nezaměnitelnou chutí melasy, taková je tato super zdravá buchta.

Recept: Placky čapáty z východní Afriky

Recept: Placky čapáty z východní Afriky

Na rozdíl od indických placek jsou ty tanzánijské tlustší, výživnější a osobně si myslím, že i chutnější. Příprava čapáty je rychlá, nejvíc času zabere smažení.

Recept: Brokolicová polévka

Recept: Brokolicová polévka

Špičková a jednoduchá polévka se snadno dostupnými ingrediencemi. Pořekadlo „Za málo peněz hodně muziky” na tento recept sedí na 100 procent.

Recept: Špenátový závin s fetou

Recept: Špenátový závin s fetou

Špenátový závin na řecký způsob se sýrem feta (nebo balkánským sýrem) je chutné a zdravé jídlo. Samotný recept je velice snadný a rychlý a hlavně...je to mňamka, kterou se zavděčíte každému, i vegetariánům.

Nebojte se zvířecích vnitřností, jsou plné vitamínů a minerálů. Návod na vaření + recept

Nebojte se zvířecích vnitřností, jsou plné vitamínů a minerálů. Návod na vaření + recept

Zvířecí vnitřnosti jsou plné vitamínů a minerálů, které často obsahují v daleko větších koncentracích než jiné potraviny.

Festival čokolády na Ostrově v Havlíčkově Brodě potěšil milovníky tradiční lahůdky

Festival čokolády na Ostrově v Havlíčkově Brodě potěšil milovníky tradiční lahůdky

Pyramidy z pralinek, čokoládové víno, čokoládový med, „macronky“, lámaná čokoláda, slaný nebo mléčný karamel - to vše se dalo potkat i ochutnat na Ostrově, kulturním středisku v Havlíčkově Brodě o víkendu 28. 2. až 1. 3. 2020.

Pajšl (plíčky na smetaně) – tradiční pochoutka z vnitřností

Pajšl (plíčky na smetaně) – tradiční pochoutka z vnitřností

Plíčky na smetaně jsou skvělý způsob, jak zpracovat orgány zvířete.

O fašiangoch + recept na domáce špaldové šišky

O fašiangoch + recept na domáce špaldové šišky

Možno viete, že po vianočných sviatkoch sme sa prehupli do obdobia fašiangov. Fašiangy sú prechodnou fázou medzi zimným a jarným obdobím. Trvajú od sviatku Troch kráľov (06. januára)