Recept: Pilaf rýže s pečeným kuřetem, zeleninou a tmavou omáčkou

Recept: Pilaf rýže s pečeným kuřetem, zeleninou a tmavou omáčkou

Rýže patří mezi základní suroviny světa. Každý rok je vyprodukováno přibližně 400 miliónů tun rýže. Není divu, že existuje nespočet způsobů, jak rýži připravit.

Recept: Salát s červeným zelím, salámem a majonézou

Recept: Salát s červeným zelím, salámem a majonézou

Výživný nízkonákladový salát z červeného zelí, dietního salámu, cibule a vajíček, vše smícháno s majonézou. Příprava je snadná a rychlá.

Recept – Vánoční cukroví: Podvodnice

Recept – Vánoční cukroví: Podvodnice

Podvodnice - do tohoto vánočního cukroví se nedává žádný cukr, pouze se v něm obaluje. Příprava je snadná.

Recept: Hovězí plátky po thajsku (s houbami)

Recept: Hovězí plátky po thajsku (s houbami)

Hovězí plátky s houbami je rychlý a velmi chutný recept pocházející z Thajska. Dopředu si pořiďte ústřicovou omáčku.


Recept: Drožďová polévka

Recept: Drožďová polévka

Starší hospodyně ji budou znát. Někomu drožďová polévka nevoní, jinému zase velmi. Polévka se vaří zpravidla z čerstvého pekařského droždí (béžová, drolící se kostka), ne ze sušeného droždí (instantních kvasnic).

Recept: Brokolice s česnekem

Recept: Brokolice s česnekem

Velmi snadný a rychlý vegetariánský recept na chutnou večeři pro každého. Jde o zdravé jídlo, které bude...

6 důvodů, proč jsou brambory zdravé

6 důvodů, proč jsou brambory zdravé

Obyčejné brambory mají špatnou pověst. Kdysi levná potravina, která byla základem jídelníčku v mnoha zemích, v posledních letech bývá označována za „nezdravou“ potravinu, které je lepší se vyhýbat.

Na začátku byl vývar. Jak vznikly restaurace a zrození francouzské gastronomie

Na začátku byl vývar. Jak vznikly restaurace a zrození francouzské gastronomie

Historie restaurace je spjata s historií Francie, která je jejím rodištěm. Slovo „restaurace“ v dnešním slova smyslu bylo přijato v roce 1835 Francouzskou akademií. Do té doby se slovo „restauran“, nebo také „bouillon restaurateur“ (posilující vývar), používalo pro pokrm složený z masa, cibule, bylinek a zeleniny. Vývar s léčivými a trávicími účinky měl za cíl obnovit sílu a vzpružit strávníka.