Osm nejoblíbenějších čínských jídel (+ recept)

Osm nejoblíbenějších čínských jídel (+ recept)

Starověké umění čínské kuchyně pochází od velkých císařů a učenců minulosti, kteří hledali cestu k dokonalosti ve...

Sójová omáčka – královna asijské kuchyně (+ recept)

Sójová omáčka – královna asijské kuchyně (+ recept)

Jaké je nejslavnější dochucovadlo všech dob v čínské kuchyni? Správně, sójová omáčka. Bohužel, běžně dostupné výrobky v našich supermarketech mají k pravé sójové omáčce často daleko, a tak si pojďme říci více o historii, dělení a výrobě tohoto univerzálního doplňku každého kuchaře, jakož i o tom, na co všechno se využívá nebo jak se falšuje.

Recept: Čokoládová buchta z červené řepy

Recept: Čokoládová buchta z červené řepy

Variací čokoládových buchet a koláčů je opravdu mnoho. Ale vyzkoušeli jste někdy takovýto dezert z červené řepy? Žádný strach. Každý, kdo čokoládovou buchtu z červené řepy zkusil, vám potvrdí, že je OPRAVDU dobrá.

Rajčata – poklad v kuchyni

Rajčata – poklad v kuchyni

Rajče patří mezi základní poklady kuchyně. Jeho variace druhů, vůní a chutí v kombinaci s ostatními ingrediencemi je téměř nekonečná. Od cherry až po sušená či pečená rajčata, od bílých po černá. Odkud pochází a jak a kdy se rajčata pěstují?


Vánoční cukroví – podvodnice

Vánoční cukroví – podvodnice

V době adventu se ponoříme do svých kuchařek a receptů od přátel a vybíráme, podle kterého z těch mnoha návodů letos upečeme to nejlepší vánoční cukroví pro rodinu a přátele. Vybrali jsme pro vás jeden takový se záhadným názvem.

Recept: Vajíčková pomazánka (bez majonézy)

Recept: Vajíčková pomazánka (bez majonézy)

Vajíčková pomazánka nemusí být vždy jen s majonézou, v tomto receptě majonézu nenajdete.

Voňavá indická polévka z červené čočky

Voňavá indická polévka z červené čočky

Provoněná indická polévka z červené čočky. Snadná a rychlá příprava, vynikající chuť.

Recept: Mleté hovězí zapečené s bramborovou kaší (Cottage Pie)

Recept: Mleté hovězí zapečené s bramborovou kaší (Cottage Pie)

Anglická klasika v podání zapékaného mletého hovězího se zeleninou a s bramborovou kaší nahoře.