Jak správně uvařit rýži

Jak správně uvařit rýži

Častým problémem u nás je špatně uvařená rýže, většinou převařená a moc měkká. Existuje mnoho druhů rýže...

Libanonské kari s lilkem a cuketou – recept

Libanonské kari s lilkem a cuketou – recept

Lilek (baklažán), cuketa a rajče tvoří skvělou a chutnou kombinaci, hlavně když k tomu přidáte kari tak jako v tomto receptu. Za pár korun budete mít hodně jídla, což ocení (nejenom) studenti.

Recept: Zapečená růžičková kapusta se šunkou a rajčaty

Recept: Zapečená růžičková kapusta se šunkou a rajčaty

Jednoduchý recept na zpracování růžičkové kapusty, která se zapéká s rajčaty a šunkou, sýrem a smetanou.

Letní rýžový salát

Letní rýžový salát

Chutný rýžový salát vhodný (nejenom) pro horké letní dny, kdy přijde vhod studená lehká strava. Také jej můžete servírovat k vašemu grilovanému masu.

Zapečená rebarbora rychle a snadno – (video recept)

Zapečená rebarbora rychle a snadno – (video recept)

Rebarbora je velmi zdravé ovoce (ano, nejde o zeleninu, jak si mnozí myslí) a její pěstování vůbec není těžké. V zahrádce se vám rozroste rychle a bujně. A pokud nemáte zahrádku, k dostání je v lépe zásobených supermarketech.

Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek s fetou

Řecký recept pro vegetariány s typickými krajovými surovinami jako lilek, rajčata a feta , který je vhodný jako předkrm, příloha anebo i hlavní jídlo.

Pohanka: dobrá pro zahřátí i zdravé žíly

Pohanka: dobrá pro zahřátí i zdravé žíly

Pohanka jako pseudoobilovina spolu s rýží, kukuřicí a jáhlami náleží k ohraničenému spektru potravin, které mohou používat celiakici, tedy lidé používající bezlepkovou dietu. Slouží jako plnohodnotná náhrada obilovin.

Zázvorový nápoj proti nachlazení a chřipce

Zázvorový nápoj proti nachlazení a chřipce

Kdo má rád zázvor a jeho ostrou chuť, bude potěšen tímto vitamíny nabitým „chřipkobijcem", který je zároveň i velmi lahodným a osvěžujícím nápojem.