Rizoto s kuřecím a hráškem

Rizoto s kuřecím a hráškem

Kdo má rád italské krémové rizoto (nebo přesněji řečeno risotto), určitě uvítá tuto variantu s kuřecím masem a hráškem. Krásně dozlatova opečené kousky kuřete, zalité sklenkou bílého vína, a to vše na závěr ochucené strouhaným sýrem parmigiano a několika jehličkami rozmarýnu.

Celerová polévka a další skvělá jídla z první republiky

Celerová polévka a další skvělá jídla z první republiky

Zase mě přepadla nostalgie. Po krásnu a eleganci. Tu mám jednoznačně spojenou s první republikou. Černobílé filmy, šarmantní Adina Mandlová, rozverný Hugo Haas. A k tomu něco dobrého, co se jídalo za dob mladého Československa...

Jak správně uvařit těstoviny

Jak správně uvařit těstoviny

Jak správně uvařit těstoviny, špagety, kolínka, vrtulky a další těstoviny.

Organizovaný zločin si našel novou dojnou krávu – potravinářský průmysl

Organizovaný zločin si našel novou dojnou krávu – potravinářský průmysl

Ty tam jsou doby, kdy se organizovaný zločin zaměřoval pouze na tradiční padělání cigaret a alkoholu. V posledních letech se padělání a šizení nevyhýbá ani základním potravinám včetně oleje, sýra, medu či ryb. Ve hře jsou obří zisky a zdraví konzumentů, přičemž riziko dopadení je nízké.

Umeocet: Malý zázrak v kuchyni

Umeocet: Malý zázrak v kuchyni

Máte zálibu v zeleninových salátech? Možná vám dobře poslouží rada, že pokud do nich přidáte umeocet,...

Recept: Cuketové hranolky s octem

Recept: Cuketové hranolky s octem

Snoubení kyselé, slané a mírně nahořklé chuti vytváří u tohoto receptu skvělou kombinaci vhodnou buď jako překrm...

Sedm důvodů, proč se v potravinářství podvádí

Sedm důvodů, proč se v potravinářství podvádí

Proč klesá kvalita potravin? Sestavili jsme pro vás s odbornou pomocí seznam těch nejčastějších příčin, které se na nekalých praktikách podepisují.

Bruscukr neboli mejdlíčko, stará sladkost se zase začíná vyrábět

Bruscukr neboli mejdlíčko, stará sladkost se zase začíná vyrábět

V 60. a ještě v 70. letech minulého století doma žádné sladkosti nebyly. Možná snad v těch bohatších rodinách, ale na vsi většinou, když děti dostaly chuť na sladké, musely loudit na rodičích anebo babičkách.