Jídlo jako lék – zdravé stravování podle čínské medicíny

Jídlo jako lék – zdravé stravování podle čínské medicíny

To, co jíme, může ovlivnit to, jak se cítíme, nejen po stránce fyzické, ale i emocionální. Strava se v tradiční čínské medicíně považuje za výživu pro tělo, dokonce za lék.

Cuketová polévka – recept: zdravě, rychle, báječně

Cuketová polévka – recept: zdravě, rychle, báječně

Cuketová polévka je prostě delikatesa. Jestli jste ji zatím nevařili, tak to napravte. Do půl hodiny máte hotovo. Když k tomu zakousnete kváskový chleba nebo zeleninový koláč, pochutnáte si na zdravém obědě.

Zavařování rajčat: Uchovejte si rajskou chuť a vůni na zimu

Zavařování rajčat: Uchovejte si rajskou chuť a vůni na zimu

Hurá, už zrají! Včera jsem obhlížela úrodu rajčat a srdce mi skákalo radostí. Jsou voňavá, šťavnatá...

Dušená mrkev s bramborami

Dušená mrkev s bramborami

Sklidili jsme první mrkve. A taky brambory. Bylinky v dopoledním slunci voněly tak silně, že je nešlo minout bez povšimnutí. Proto vznikl tenhle recept. Z momentální inspirace. Je plný slunce, vůní a chutí.

Nejlepší salátové dresingy –  bez éček

Nejlepší salátové dresingy – bez éček

Také máte rádi salát? Jeho příprava je zpravidla jednoduchá a rychlá. A pokud si připravíte dobrý dresing, pochutnáte si. Vykašlete se na supermarketové dresingy s éčky. Doma si uděláte zálivku na salát mnohem chutnější a zdravější!

Pohanková polévka

Pohanková polévka

A co Vy a pohanka? Máte ji rádi? Vaříte ji pravidelně, nebo jen tak na zkoušku, jak se říká jednou do roka? A přece je to výborná surovina, která rozhodně nepatří, jak se říkávalo, jen na venkov, ale měli bychom ji v kuchyni používat pravidelně, a tím i rozšířit náš jídelníček - např. pohankovou polévkou.

Jak uvařit brokolici + skvělé a snadné recepty

Jak uvařit brokolici + skvělé a snadné recepty

Brokolice je zelenina bohatá na vitamíny – jak ji šetrně uvařit a chutně připravit?

Rizoto s kuřecím a hráškem

Rizoto s kuřecím a hráškem

Kdo má rád italské krémové rizoto (nebo přesněji řečeno risotto), určitě uvítá tuto variantu s kuřecím masem a hráškem. Krásně dozlatova opečené kousky kuřete, zalité sklenkou bílého vína, a to vše na závěr ochucené strouhaným sýrem parmigiano a několika jehličkami rozmarýnu.