Recept: Mrkvová polévka se zázvorem

Recept: Mrkvová polévka se zázvorem

Hustá polévka z mrkve s trochou vymačkaného zázvoru, který jí dodá ještě nasládlejší chuť. Snadná příprava a báječná a zdravá pochoutka.

Co všechno se dá vyudit – seriál o uzení (II.)

Co všechno se dá vyudit – seriál o uzení (II.)

Uzeniny nejsou výsadou pouze Čechů. Kde všude a co všechno se udí? Od Austrálie až po Zimbabwe, od masa po meruňky...

Recept: Polévka z pastináku

Recept: Polévka z pastináku

Chutná, jemně nasládlá polévka z pečeného pastináku a další zeleniny.

Jak se udilo dříve – seriál o uzení (I.)

Jak se udilo dříve – seriál o uzení (I.)

Má se za to, že uzení potravin se datuje až k našim dávným prapředkům žijícím v jeskyních, kteří zřejmě omylem objevili, že kouř maso nejenom uchovává na delší čas, ale zároveň mu propůjčuje lepší chuť.


Recept: Pilaf rýže s pečeným kuřetem, zeleninou a tmavou omáčkou

Recept: Pilaf rýže s pečeným kuřetem, zeleninou a tmavou omáčkou

Rýže patří mezi základní suroviny světa. Každý rok je vyprodukováno přibližně 400 miliónů tun rýže. Není divu, že existuje nespočet způsobů, jak rýži připravit.

Recept: Salát s červeným zelím, salámem a majonézou

Recept: Salát s červeným zelím, salámem a majonézou

Výživný nízkonákladový salát z červeného zelí, dietního salámu, cibule a vajíček, vše smícháno s majonézou. Příprava je snadná a rychlá.

Recept – Vánoční cukroví: Podvodnice

Recept – Vánoční cukroví: Podvodnice

Podvodnice - do tohoto vánočního cukroví se nedává žádný cukr, pouze se v něm obaluje. Příprava je snadná.

Recept: Hovězí plátky po thajsku (s houbami)

Recept: Hovězí plátky po thajsku (s houbami)

Hovězí plátky s houbami je rychlý a velmi chutný recept pocházející z Thajska. Dopředu si pořiďte ústřicovou omáčku.