Recept: Mravenci lezoucí po stromě

Recept: Mravenci lezoucí po stromě

Jde o oblíbený čínský pokrm z mletého vepřového masa, které se naloží v mňamózní marinádě, a pak se smíchá s nudlemi.

5 způsobů, jak snadno a rychle oloupat česnek

5 způsobů, jak snadno a rychle oloupat česnek

Vložte palici česneku do kovové mísy, přikryjte další mísou a pořádně protřepejte. Bude to hlasité, ale zjistíte, že se to vyplatí. Skoro všechny stroužky skončí oloupané.

Recept: Zelňačka

Recept: Zelňačka

Zelňačka v chladném období příjemně vzpruží i zasytí.

Paprika – bohatý zdroj vitaminu C

Paprika – bohatý zdroj vitaminu C

Svými výtečnými barevnými a chuťovými vlastnostmi se zařadila do základní výbavy každé kuchyně. U nás se používají nejvíce sladké „zvonovité“ papriky, dále pak nepálivé nebo jen lehce pálivé špičaté odrůdy a samozřejmě ostře pálivé papričky.

Recept: Banánová buchta s ořechy

Recept: Banánová buchta s ořechy

Příprava zabere 15 minut, pak už jen čekáte, až se buchta upeče. Chutově jde o velice chutný moučník, původem z Anglie. Buchtu si můžete obohatit podle vlastní invence - oříšky, sušeným ovocem, kořením

Recept: Špenát s bramborem po indicku (Sag Aloo)

Recept: Špenát s bramborem po indicku (Sag Aloo)

Indický způsob přípravy špenátu a brambor je velmi chutný, rychlý a hodně odlišný od toho našeho.

Recept: Zapečené brambory v křenové omáčce

Recept: Zapečené brambory v křenové omáčce

Velice jednoduchý a chutný recept v podobě bramborových plátků rychle povařených v křenovo – česnekové krémové omáčce a následně...

Recept: Buchta se sušenými švestkami a melasovou polevou

Recept: Buchta se sušenými švestkami a melasovou polevou

Provoněná kořením, se sušenými švestkami, podmáslím a lepivou polevou s nezaměnitelnou chutí melasy, taková je tato super zdravá buchta.