Jídlo
Paprika – bohatý zdroj vitaminu C
Svými výtečnými barevnými a chuťovými vlastnostmi se zařadila do základní výbavy každé kuchyně. U nás se používají nejvíce sladké „zvonovité“ papriky, dále pak nepálivé nebo jen lehce pálivé špičaté odrůdy a samozřejmě ostře pálivé papričky.
Recept: Banánová buchta s ořechy
Příprava zabere 15 minut, pak už jen čekáte, až se buchta upeče. Chutově jde o velice chutný moučník, původem z Anglie. Buchtu si můžete obohatit podle vlastní invence - oříšky, sušeným ovocem, kořením
Recept: Špenát s bramborem po indicku (Sag Aloo)
Indický způsob přípravy špenátu a brambor je velmi chutný, rychlý a hodně odlišný od toho našeho.
Recept: Zapečené brambory v křenové omáčce
Velice jednoduchý a chutný recept v podobě bramborových plátků rychle povařených v křenovo – česnekové krémové omáčce a následně...
Recept: Buchta se sušenými švestkami a melasovou polevou
Provoněná kořením, se sušenými švestkami, podmáslím a lepivou polevou s nezaměnitelnou chutí melasy, taková je tato super zdravá buchta.
Recept: Placky čapáty z východní Afriky
Na rozdíl od indických placek jsou ty tanzánijské tlustší, výživnější a osobně si myslím, že i chutnější. Příprava čapáty je rychlá, nejvíc času zabere smažení.
Recept: Brokolicová polévka
Špičková a jednoduchá polévka se snadno dostupnými ingrediencemi. Pořekadlo „Za málo peněz hodně muziky” na tento recept sedí na 100 procent.