Celerová polévka a další skvělá jídla z první republiky

Celerová polévka a další skvělá jídla z první republiky

Zase mě přepadla nostalgie. Po krásnu a eleganci. Tu mám jednoznačně spojenou s první republikou. Černobílé filmy, šarmantní Adina Mandlová, rozverný Hugo Haas. A k tomu něco dobrého, co se jídalo za dob mladého Československa...

Jak správně uvařit těstoviny

Jak správně uvařit těstoviny

Jak správně uvařit těstoviny, špagety, kolínka, vrtulky a další těstoviny.

Umeocet: Malý zázrak v kuchyni

Umeocet: Malý zázrak v kuchyni

Máte zálibu v zeleninových salátech? Možná vám dobře poslouží rada, že pokud do nich přidáte umeocet,...

Bruscukr neboli mejdlíčko, stará sladkost se zase začíná vyrábět

Bruscukr neboli mejdlíčko, stará sladkost se zase začíná vyrábět

V 60. a ještě v 70. letech minulého století doma žádné sladkosti nebyly. Možná snad v těch bohatších rodinách, ale na vsi většinou, když děti dostaly chuť na sladké, musely loudit na rodičích anebo babičkách.

Recept: Zapečená pohanka s rýží, hlívou ústřičnou a zeleninou

Recept: Zapečená pohanka s rýží, hlívou ústřičnou a zeleninou

Prostý a jednoduchý, leč chutný recept ze samých zdravých surovin. Vhodné i pro makrobiotiky, pokud vynechají sýr.

Recept: Tikka masala s kuřecím masem a zeleninou

Recept: Tikka masala s kuřecím masem a zeleninou

Tikka masala je jedna z klasických indických omáček. Vlastně se neví, zda pokrm vznikl v Británii nebo...

Osm nejoblíbenějších čínských jídel (+ recept)

Osm nejoblíbenějších čínských jídel (+ recept)

Starověké umění čínské kuchyně pochází od velkých císařů a učenců minulosti, kteří hledali cestu k dokonalosti ve...

Vánoční cukroví – cikánské řezy

Vánoční cukroví – cikánské řezy

V době předvánoční vám přinášíme recept na cukroví, který má dlouhou tradici. Jeho pečení je opravdu sváteční a přinese vám potěšující výsledek. Vaši hosté jistě zaznamenají jeho naprostou výjimečnost, kombinaci barev a chuti.