Recept: Zelňačka

Recept: Zelňačka

Zelňačka v chladném období příjemně vzpruží i zasytí.

Paprika – bohatý zdroj vitaminu C

Paprika – bohatý zdroj vitaminu C

Svými výtečnými barevnými a chuťovými vlastnostmi se zařadila do základní výbavy každé kuchyně. U nás se používají nejvíce sladké „zvonovité“ papriky, dále pak nepálivé nebo jen lehce pálivé špičaté odrůdy a samozřejmě ostře pálivé papričky.

Recept: Banánová buchta s ořechy

Recept: Banánová buchta s ořechy

Příprava zabere 15 minut, pak už jen čekáte, až se buchta upeče. Chutově jde o velice chutný moučník, původem z Anglie. Buchtu si můžete obohatit podle vlastní invence - oříšky, sušeným ovocem, kořením

Recept: Špenát s bramborem po indicku (Sag Aloo)

Recept: Špenát s bramborem po indicku (Sag Aloo)

Indický způsob přípravy špenátu a brambor je velmi chutný, rychlý a hodně odlišný od toho našeho.

Recept: Zapečené brambory v křenové omáčce

Recept: Zapečené brambory v křenové omáčce

Velice jednoduchý a chutný recept v podobě bramborových plátků rychle povařených v křenovo – česnekové krémové omáčce a následně...

Recept: Buchta se sušenými švestkami a melasovou polevou

Recept: Buchta se sušenými švestkami a melasovou polevou

Provoněná kořením, se sušenými švestkami, podmáslím a lepivou polevou s nezaměnitelnou chutí melasy, taková je tato super zdravá buchta.

Recept: Placky čapáty z východní Afriky

Recept: Placky čapáty z východní Afriky

Na rozdíl od indických placek jsou ty tanzánijské tlustší, výživnější a osobně si myslím, že i chutnější. Příprava čapáty je rychlá, nejvíc času zabere smažení.

Recept: Brokolicová polévka

Recept: Brokolicová polévka

Špičková a jednoduchá polévka se snadno dostupnými ingrediencemi. Pořekadlo „Za málo peněz hodně muziky” na tento recept sedí na 100 procent.