Domácí anglické grilovací klobásky (video recept)

Domácí anglické grilovací klobásky (video recept)

Pravé domácí anglické sausages, lidově zvané „bangers“ nesmí chybět při žádné tradiční anglické snídani ani při grilování. Oblíbené jsou však i v sendvičích, s bramborovou kaší nebo zapečené v těstu. Sausages milují všichni Britové napříč všemi společenskými vrstvami.

Jednoduchá květáková polévka

Jednoduchá květáková polévka

Snadná, chutná a rychlá polévka, která potěší každého. Co víc si přát?

Cottage cheese s ananasem – recept na superrychlou pochoutku

Cottage cheese s ananasem – recept na superrychlou pochoutku

Kombinace mírně slaného sýra se sladkým ananasem je opravdu nečekaně lahodná! Navíc jde o jídlo s nízkou kalorickou hodnotou, takže si ho může dopřát každý, i jedinci na dietě.

Vepřový bůček po čínsku (video recept)

Vepřový bůček po čínsku (video recept)

Oblíbený čínský pokrm Dong Pu Rou (čti tung pchu žou) se sice dlouho připravuje, ale rozhodně...

Nechcete jíst cukr? Vezměte si sladěnku!

Nechcete jíst cukr? Vezměte si sladěnku!

V předvánočním čase, kdy většina hospodyněk peče cukroví, některé řeší otázku, co s diabetem člena rodiny, přítele či příbuzného. Někteří lidé odmítají pozřít bílý cukr už z principu, že patří mezi tzv. bílé jedy

Máte vybíravé dítě? 5 způsobů, jak ho nenuceně přimět jíst zdravě, a nezbláznit se u toho

Máte vybíravé dítě? 5 způsobů, jak ho nenuceně přimět jíst zdravě, a nezbláznit se u toho

Výzkumy ukazují, že s časem a opakováními (bez tlaku) většina dětí novou stravu přijme. Takže můžete vydechnout úlevou: drtivá většina dětí, které jsou považovány za vybíravé v jídle, ve skutečnosti nemají dietetická omezení, ani nezažívají podprůměrný růst.

Je dobré jíst maso? Klady, zápory a dopady na zdraví a životní prostředí

Je dobré jíst maso? Klady, zápory a dopady na zdraví a životní prostředí

Většina studií neřeší kvalitu masa. Velkochovy, kde se krmí zrninami, jsou plné hormonů, antibiotik a pesticidů, přičemž převažují záněty způsobující omega-6 tuky z kukuřice na úkor protizánětlivých omega-3 tuků. Lidé, kteří se živí masem z biofarem nebo z chovů, kde se krmí travinami, ve studiích nefigurují.

Špalda budiž pochválena

Špalda budiž pochválena

Špaldová mouka je sladká a tučná, přesto se po ní hubne. Špalda je jednoduchá pšenice s lámavým vřetenem klasu a čtyřkvětými klásky, ze kterých se vyvíjejí dvě štíhlé obilky, pevně uzavřené v pluše a plušce. Je považována za zdravější alternativu šlechtěné pšenice (pšenice ozimé). V současnosti je pěstována téměř výhradně na polích biofarmářů.