Rubrika: Společnost
Jak správně uvařit rýži
Častým problémem u nás je špatně uvařená rýže, většinou převařená a moc měkká. Existuje mnoho druhů rýže...
Ondřej Horecký 29. 9. 2010
Libanonské kari s lilkem a cuketou – recept
Lilek (baklažán), cuketa a rajče tvoří skvělou a chutnou kombinaci, hlavně když k tomu přidáte kari tak jako v tomto receptu. Za pár korun budete mít hodně jídla, což ocení (nejenom) studenti.
Ondřej Horecký 10. 9. 2010
Recept: Zapečená růžičková kapusta se šunkou a rajčaty
Jednoduchý recept na zpracování růžičkové kapusty, která se zapéká s rajčaty a šunkou, sýrem a smetanou.
Ondřej Horecký 19. 8. 2010 Zdraví
Letní rýžový salát
Chutný rýžový salát vhodný (nejenom) pro horké letní dny, kdy přijde vhod studená lehká strava. Také jej můžete servírovat k vašemu grilovanému masu.
Ondřej Horecký 30. 6. 2010
Zapečená rebarbora rychle a snadno – (video recept)
Rebarbora je velmi zdravé ovoce (ano, nejde o zeleninu, jak si mnozí myslí) a její pěstování vůbec není těžké. V zahrádce se vám rozroste rychle a bujně. A pokud nemáte zahrádku, k dostání je v lépe zásobených supermarketech.
Ondřej Horecký 17. 6. 2010
Zapečený lilek s fetou
Řecký recept pro vegetariány s typickými krajovými surovinami jako lilek, rajčata a feta , který je vhodný jako předkrm, příloha anebo i hlavní jídlo.
Ondřej Horecký 5. 5. 2010
Zázvorový nápoj proti nachlazení a chřipce
Kdo má rád zázvor a jeho ostrou chuť, bude potěšen tímto vitamíny nabitým „chřipkobijcem", který je zároveň i velmi lahodným a osvěžujícím nápojem.
Ondřej Horecký 17. 2. 2010 Jídlo a Zdraví
Recept: Bramborové placky s mákem (patenty)
Bramborové placky s mákem znají naše babičky a stále se připravují v mnoha rodinách. Plackám se kromě patentů říká i jinými jmény – laty, podešve, přesňáky aj. Na tuto dobrůtku se už dnes zapomíná a myslím, že je to škoda. Patří totiž k odkazu našich předků.
Ondřej Horecký 7. 1. 2010