Rubrika: Společnost
Jak pěstovat mandlovník na vlastní zahrádce?
Mandlovník kdysi importovaný z Dálného východu se už dávno etabloval v našich zahradách. Mandlovník nás potěší nejen...
Ariane Gavizzoli-Gündel 14. 4. 2013 Inspirace
Osm nejoblíbenějších čínských jídel (+ recept)
Starověké umění čínské kuchyně pochází od velkých císařů a učenců minulosti, kteří hledali cestu k dokonalosti ve...
Valeria Beroiz 8. 4. 2013
Citát týdne: Jan Werich – když už člověk jednou je
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a ...
Zdenka Danková 2. 2. 2013 Inspirace
Symbol srdce – jeho vznik a vývoj
Představa, že srdce je sídlem citů, se zdá stejně stará jako lidstvo samo, a až na hrstku kulturních výjimek je na celém světě srdce považováno za nejdůležitější orgán.
Rosemarie Fruehauf 13. 11. 2012 Inspirace
Sójová omáčka – královna asijské kuchyně (+ recept)
Jaké je nejslavnější dochucovadlo všech dob v čínské kuchyni? Správně, sójová omáčka. Bohužel, běžně dostupné výrobky v našich supermarketech mají k pravé sójové omáčce často daleko, a tak si pojďme říci více o historii, dělení a výrobě tohoto univerzálního doplňku každého kuchaře, jakož i o tom, na co všechno se využívá nebo jak se falšuje.
Ondřej Horecký 28. 10. 2012 Jídlo a Zdraví
Recept: Čokoládová buchta z červené řepy
Variací čokoládových buchet a koláčů je opravdu mnoho. Ale vyzkoušeli jste někdy takovýto dezert z červené řepy? Žádný strach. Každý, kdo čokoládovou buchtu z červené řepy zkusil, vám potvrdí, že je OPRAVDU dobrá.
Ondřej Horecký 13. 7. 2012
Český lev – odkud pochází symbol České republiky
Erby neboli barevné grafické znaky umístěné na štítech vznikaly v Evropě již ve 12. století. Byly používány...
Milan Kajínek a Soňa Hrunková 5. 5. 2012 Inspirace
Made in China a Made in P.R.C. je jedno a totéž, mnozí to nevědí
Nedávno jsem bádal nad nákupem dětských lžiček a narazil jsem na zemi původu Made in P. R....
Milan Kajínek 10. 3. 2012 Názory a publicistika