Štítek: recepty
Recept: Dhal s čočkou a cizrnou
Dhal z červené čočky, cizrny a sladkých brambor. Nenechejte se odradit delším vařením, většinu času nemusíte u plotny stát. Dhal je skvělý na zamrazení.
Ondřej Horecký 20. 11. 2020 Jídlo a Zdraví
Recept: Kuře v kokosovém mléce
Jednoduchý, rychlý a VELMI chutný recept inspirovaný thajskou kuchyní. Kuře můžete nahradit čímkoliv jiným – rybou, vepřovým, zeleninou (lilek, cuketa, brokolice apod.) nebo tofu.
Ondřej Horecký 11. 11. 2020 Jídlo a Zdraví
Recept: Krůtí filety se žampionovou omáčkou
Malý kulinářský zázrak lze vytvořit i z pár základních ingrediencí. Maso zůstává pěkně šťavnaté a houby v bujónu jemné. Místo krůtího můžete použít i kuřecí maso. Příprava je rychlá a jednoduchá.
Ondřej Horecký 29. 10. 2020 Jídlo a Zdraví
Recept: Salát se zelím a pomerančem
Příjemný, křupavý salát se zelím a pomerančem se hodí jako příloha a v kombinaci s pečivem i jako hlavní jídlo.
Ondřej Horecký 21. 10. 2020 Jídlo a Zdraví
Recept: Jednoduché masové kuličky
Jednoduché kuličky z mletého vepřového masa zvládnete lehce připravit a upéct během půl hodiny.
Ondřej Horecký 7. 10. 2020 Jídlo a Zdraví
Recept: Ovocné kompoty – osvěžení pozdního léta
Není nad lepší osvěžení a pochoutku, než vychlazený kompot. Příprava nemůže být jednodušší a je to skoro zadarmo, když máte ovoce z vlastní zahrádky.
Ondřej Horecký 28. 9. 2020 Jídlo a Zdraví
Recept: Bílé papriky v rajčatové omáčce
Chutný a rychlý recept na přílohu k masům nebo sýru. Vynikající způsob, jak zpracovat úrodu paprik z vaší zahrádky.
Ondřej Horecký 11. 9. 2020 Jídlo a Zdraví
Recept: Famózní francouzská cibulačka
Cibulová polévka je asi jednou z nejznámějších francouzských polévek a není divu, že je tak oblíbená. Je chutná a snadná, poradí si s ní i začátečník.
Ondřej Horecký 6. 9. 2020 Jídlo a Zdraví