Libanonské kari s lilkem a cuketou – recept

Libanonské kari s lilkem a cuketou – recept

Lilek (baklažán), cuketa a rajče tvoří skvělou a chutnou kombinaci, hlavně když k tomu přidáte kari tak jako v tomto receptu. Za pár korun budete mít hodně jídla, což ocení (nejenom) studenti.

Recept: Zapečená růžičková kapusta se šunkou a rajčaty

Recept: Zapečená růžičková kapusta se šunkou a rajčaty

Jednoduchý recept na zpracování růžičkové kapusty, která se zapéká s rajčaty a šunkou, sýrem a smetanou.

Letní rýžový salát

Letní rýžový salát

Chutný rýžový salát vhodný (nejenom) pro horké letní dny, kdy přijde vhod studená lehká strava. Také jej můžete servírovat k vašemu grilovanému masu.

Zapečená rebarbora rychle a snadno – (video recept)

Zapečená rebarbora rychle a snadno – (video recept)

Rebarbora je velmi zdravé ovoce (ano, nejde o zeleninu, jak si mnozí myslí) a její pěstování vůbec není těžké. V zahrádce se vám rozroste rychle a bujně. A pokud nemáte zahrádku, k dostání je v lépe zásobených supermarketech.


Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek s fetou

Řecký recept pro vegetariány s typickými krajovými surovinami jako lilek, rajčata a feta , který je vhodný jako předkrm, příloha anebo i hlavní jídlo.

Babiččiny rady: Přírodní péče o vlasy

Babiččiny rady: Přírodní péče o vlasy

Kvůli nízkým teplotám, větru, nošení čepic a také vysušujícím účinkům vytápění v místnostech musíme v zimě věnovat více pozornosti péči o vlasy. Některé rady, které jsme slýchávali jako malí, byly zapomenuty a zaměněny za nové, vylepšené produkty. Fungovaly ale po generace, a pokud se vrátíme v čase a zkusíme je, zjistíme, že platí dodnes.

Zázvorový nápoj proti nachlazení a chřipce

Zázvorový nápoj proti nachlazení a chřipce

Kdo má rád zázvor a jeho ostrou chuť, bude potěšen tímto vitamíny nabitým „chřipkobijcem", který je zároveň i velmi lahodným a osvěžujícím nápojem.

Recept: Bramborové placky s mákem (patenty)

Recept: Bramborové placky s mákem (patenty)

Bramborové placky s mákem znají naše babičky a stále se připravují v mnoha rodinách. Plackám se kromě patentů říká i jinými jmény – laty, podešve, přesňáky aj. Na tuto dobrůtku se už dnes zapomíná a myslím, že je to škoda. Patří totiž k odkazu našich předků.