Štítek: recepty
Cuketová polévka – recept: zdravě, rychle, báječně
Cuketová polévka je prostě delikatesa. Jestli jste ji zatím nevařili, tak to napravte. Do půl hodiny máte hotovo. Když k tomu zakousnete kváskový chleba nebo zeleninový koláč, pochutnáte si na zdravém obědě.
Jana Poncarová / Cojime.cz 13. 8. 2015
Zavařování rajčat: Uchovejte si rajskou chuť a vůni na zimu
Hurá, už zrají! Včera jsem obhlížela úrodu rajčat a srdce mi skákalo radostí. Jsou voňavá, šťavnatá...
Jana Poncarová / Cojime.cz 1. 8. 2015
Dušená mrkev s bramborami
Sklidili jsme první mrkve. A taky brambory. Bylinky v dopoledním slunci voněly tak silně, že je nešlo minout bez povšimnutí. Proto vznikl tenhle recept. Z momentální inspirace. Je plný slunce, vůní a chutí.
Jana Poncarová / Cojime.cz 23. 7. 2015
Nejlepší salátové dresingy – bez éček
Také máte rádi salát? Jeho příprava je zpravidla jednoduchá a rychlá. A pokud si připravíte dobrý dresing, pochutnáte si. Vykašlete se na supermarketové dresingy s éčky. Doma si uděláte zálivku na salát mnohem chutnější a zdravější!
Jana Poncarová / Cojime.cz 18. 6. 2015 Jídlo a Zdraví
Pohanková polévka
A co Vy a pohanka? Máte ji rádi? Vaříte ji pravidelně, nebo jen tak na zkoušku, jak se říká jednou do roka? A přece je to výborná surovina, která rozhodně nepatří, jak se říkávalo, jen na venkov, ale měli bychom ji v kuchyni používat pravidelně, a tím i rozšířit náš jídelníček - např. pohankovou polévkou.
Sonia Vladyková/Unavená vařečka 25. 5. 2015
Jak uvařit brokolici + skvělé a snadné recepty
Brokolice je zelenina bohatá na vitamíny – jak ji šetrně uvařit a chutně připravit?
Jana Poncarová / Cojime.cz 20. 3. 2015
Rizoto s kuřecím a hráškem
Kdo má rád italské krémové rizoto (nebo přesněji řečeno risotto), určitě uvítá tuto variantu s kuřecím masem a hráškem. Krásně dozlatova opečené kousky kuřete, zalité sklenkou bílého vína, a to vše na závěr ochucené strouhaným sýrem parmigiano a několika jehličkami rozmarýnu.
Sonia Vladyková/Unavená vařečka 21. 1. 2015
Celerová polévka a další skvělá jídla z první republiky
Zase mě přepadla nostalgie. Po krásnu a eleganci. Tu mám jednoznačně spojenou s první republikou. Černobílé filmy, šarmantní Adina Mandlová, rozverný Hugo Haas. A k tomu něco dobrého, co se jídalo za dob mladého Československa...
Jana Poncarová / Cojime.cz 12. 1. 2014