Štítek: recepty
Restaurace v New Yorku nabízí hostům tradiční poctivá jídla, která pro ně vaří přímo na místě babičky z celého světa
Chtěli byste ochutnat poctivou kuchyni z různých částí světa, kterou pro vás uvaří podle rodinného receptu babičky pocházející z daného koutu zeměkoule? A co tak s nimi prohodit i pár slov? To všechno můžete zažít v jedné speciální restauraci v New Yorku.
Anna Mason 13. 11. 2022 Inspirace
Polévka jako „prevence proti rakovině“ od vědce nominovaného na Nobelovu cenu (recept + video)
Japonský profesor Hiroši Maeda byl zaníceným chemikem a farmakologem. Za svůj výzkum nejenom na poli rakoviny byl mnohokrát oceněn. Podle něj může tato jednoduchá zeleninová polévka působit protirakovinově.
FoodWise 24. 10. 2022 Jídlo a Zdraví
Recept: Super jednoduchý jablečný koláč z listového těsta
Francouzský tarte fine aux pommes je na podzim stálicí francouzských pekáren. Vyrábí se pouze z 2 hlavních ingrediencí – listového těsta a jablk. Dodatečné suroviny jako trochu másla, cukru a marmelády má každá domácnost.
Audrey Le Goff 10. 10. 2022
Recept: Marocká cizrnová polévka
Jednoduchá a přitom velmi dobrá polévka. Díky citrónu, tak typickému v marocké kuchyni, získá tato exotická polévka nádherně nakyslou chuť.
Ondřej Horecký 24. 8. 2022
Recept: Hovězí po japonsku
Šťavnaté plátky hovězího naloženého v marinádě a rychle orestované na pánvici, to je tento chutný japonský recept.
Ondřej Horecký 18. 8. 2022
Recept: Zázvorové koláčky ze špaldové mouky
Tyto zázvorové koláčky mají čerstvé křupavý okraj a měkký střed. Špalda dodává koláčkům ořechovou chuť. Koláčky lze uskladnit v uzavřené nádobě, kde dlouho vydrží a mohou sloužit jako vítané přivítání pro nenadálé hosty.
Ondřej Horecký 23. 7. 2022
Recept: Zavařený zázvor
Zavařený zázvor lze použít v mnoha receptech, zpravidla dezertech nebo na zmrzlinu, ale také třeba jako doplněk k sýrům.
Ondřej Horecký 11. 7. 2022 Jídlo a Zdraví
Recept: Fazolové burgery – chutná grilovací alternativa (nejen) pro vegetariány
Fazolové burgery jsou skvělou alternativou k těm masovým. Hodí se na grilování, pečení i smažení a jejich příprava je snadná.
Ondřej Horecký 6. 7. 2022