Ve větším hrnci rozpalte olej. Vhoďte maso a osmahněte ze všech stran. Přidejte cibuli a česnek a smažte na středním ohni, dokud není cibulka měkká.
Přidejte všechny další ingredience kromě papriky a lilku. Promíchejte a přiveďte k varu. Pak snižte teplotu na minimum, aby voda probublávala a nechte vše dusit jednu hodinu.
Přidejte lilek, promíchejte, dosolte a dopepřete a vařte dalších 20 minut.
Přidejte papriku, promíchejte. Duste, dokud není maso měkkoučké (přibližně dalších 40 minut).
Tradičně se tento pokrm podává s rýží, jogurtem (smíchaným s čerstvou nakrájenou mátou), salátem a tureckým chlebem (lze nahradit pitou).
Jehněčí maso je samozřejmě jemnější a nebudete ho proto muset tak dlouho vařit.
www.epochtimes.cz