Tisknout

Recept: Jahodová omeleta

Chod Dezert
Čas přípravy 5 minut
Čas vaření 10 minut
Celkový čas 15 minut
Pro 2 osoby

Ingredience

  • 5 vajec
  • větší hrst jahod
  • 2 lžíce cukru
  • 2 vrchovaté lžíce másla
  • šlehačka (lze vynechat)

Postup

  1. Jahody zbavte zelených stopek, nakrájejte na plátky a lehce posypte cukrem.

  2. V míse ušlehejte metličkou nebo vidličkou vejce, dokud nezačnou pěnit. Přidejte cukr a opět rozšlehejte.

  3. Na středně velké pánvi si roztopte polovinu másla, dokud nezačne pěnit. Přidejte polovinu vajec a udělejte omeletu. Omeletu nemusíte obracet, stačí přikrýt pokličkou. Až je vrchní část omelety skoro hotová, vyskládejte na jednu polovinu omelety plátky jahod a druhou polovinou je zakryjte.

  4. Vypněte plotnu, pánev přikryjte pokličkou a nechejte odstát 3 minuty.

  5. Zopakujte to samé i s druhou polovinou ingrediencí. Kdo chce, může před podáváním dozdobit šlehačkou anebo zmrzlinou.