Tisknout

(Textový) recept na čočkový dhal s květákem

Chod hlavní jídlo
Kuchyně indická
klíčová slova dhal, čočka, květák, vegetariánské
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 50 minut
Celkový čas 1 hodina
Pro 6 osob

Ingredience

  • 2 lžíce oleje
  • 1 větší cibule, nakrájená nadrobno
  • 3 lžíce korma pasty Patak
  • 2 mrkve, nakrájené na kolečka
  • 9 kardamonových tobolek rozdrcené v hmoždíři
  • 250 g červené čočky
  • 400 ml kokosového mléka
  • 800 ml zeleninového bujónu
  • 1 větší květák, nakrájený na růžičky
  • 1 lžička mletého chilli nebo půl čerstvé

Postup

  1. Dvakrát propláchněte v hrnci čočku.

  2. Do velkého hrnce nalijte olej, přihoďte cibulku a korma pastu. Dobře promíchejte a arestujte asi 4 min.

  3. Přihoďte mrkev a kardamon a smažte další 3 minuty.

  4. Přidejte čočku, kokosové mléko a 400 ml bujónu. Přiveďte k varu a pak vařte na mírném ohni pod pokličkou asi 10 minut.

  5. Přidejte květák, zbytek bujónu a chilli a vařte na mírném ohni, už bez
    pokličky, asi 35 minut nebo dokud nejsou květák, mrkev i čočka měkké.

    čočkový dhal - finále

Poznámky

Podávejte samotné, s rýží nebo chlebem či indickými plackami naan.