Předehřejte troubu na 180°C.
Vymastěte si a moukou vysypte plech (min. 20 x 30 cm).
V míse smíchejte mouku, cukr, kakao, sodu, prášek do pečiva, sůl a skořici.
Pak postupně přidávejte vejce, olej a džus a vždycky všechno dobře promíchejte.
Po troškách přidávejte ořechy a cuketu a zapracujte do těsta, aby vše bylo rovnoměrně promícháno.
Přelijte těsto na menší pekáč nebo do formy a pečte v troubě cca 40 – 50 minut. Že je buchta hotová, poznáte klasickým způsobem, tj. zapíchnutím špejle do středu. Pokud se na špejli těsto nelepí, buchta je hotová. Protože jde o vlhčí těsto, bude špejle možná trošku hnědá, ale to nevadí.
Pro čokoládovější chuť můžete přidat 50 g nadrobno nakrájené hořké čokolády. Pro kořenitější chuť přidejte lžičku muškátového ořechu.
Pokud máte rádi buchty s polevou, zkuste např. citronovou nebo čokoládovou. Vynikající je buchta v kombinaci se zakysanou smetanou.
www.epochtimes.cz