Tisknout

Recept na letní rýžový salát

Chod saláty
Pro 2 osoby

Ingredience

  • 120 g dlouhozrnné rýže
  • ½ červené papriky
  • ½ žluté papriky
  • 1 rajče (větší)
  • 5 cm salátové okurky
  • 2 jarní cibulky
  • ½ řapíku celeru
  • 5 černých oliv
  • 2 žampiony (menší)
  • menší hrst čerstvé bazalky (popř. petržele nebo máty)
  • sůl
  • pepř čerstvě umletý

Postup

  1. Rýži uvařte, propláchněte studenou vodou a nechte vychladnout.

  2. Opláchněte zeleninu a nakrájejte ji na maličké kousky. To samé udělejte s bazalkou. Vše vložte do mísy společně s vychladlou rýží. Dobře promíchejte a dochuťte pepřem a solí podle vlastních preferencí.

  3. Pokud se vám bude salát zdát suchý, přimýchejte do něj jogurt nebo
    pokapejte dresinkem, případně citronovou šťávou nebo zkuste přidat
    sojovku či balsamico ocet.