Sýr si najemno nastrouhejte.
Rozměklé máslo smíchejte s moukou a sýrem, dokud se neutvoří těsto.
Pokud nebudete hned péct, zabalte si těsto do fólie a vložte do lednice aspoň na 1 hodinu, ale klidně i na pár dnů.
Těsto rozválejte asi na 4 mm. Hrdlem sklenice (nejlepší je průměr kolem 5 cm) vytlačte kolečka a položte na plech vyložený pečícím papírem.
Kolečka potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte semínky. Použijte jaká zrovna máte - kmín, chia, sezam, slunečnicová, dýňová, aj. Pokud používáte málo slaný sýr, rozdrťte si himalájskou sůl a tou jemně posypejte kolečka.
Pečeme v troubě na 180C asi 10 min, dokud není pečivo nazlátlé.
Pečivo vydrží několik dnů až týdnů. Uchovávejte v plastové krabičce či jiné nádobě.
Pokud budete těsto vyndávat z ledničky, bude tvrdé. Nechejte ho proto nějaký čas odležet, cca 1 hodinu, dokud nezměkne. Pak se bude zpracovávat dobře.
Lepší chuti dosáhnete máslem místo ztužených tuků, které jsou také těžké na žaludek.
www.epochtimes.cz