Roztlučte si papričky v hmoždíři nebo rozmixujte v mixéru a odložte
stranou. Do rozehřátého hrnce nebo woku přidejte dvě lžíce
slunečnicového oleje. Udržujte střední plamen. Přidejte česnek a opatrně
smažte půl minuty, aby se nespálil.
Přihoďte hovězí a osmahněte asi 5 minut nebo dokud maso nezhnědne.
Přidejte omáčku z bobů a polovinu jarní cibulky a dobře promíchejte.
Vařte další čtyři minuty. Přidejte vývar, papričky, sůl, cukr, řasy
kombu a snižte teplotu. Hrnec přikryjte a nechte dusit, dokud není maso
dobře tepelně zpracované a měkké (asi 40 minut).
Odkryjte poklici, přidejte plamen, přihoďte tofu a vařte na mírném ohni dalších 10 minut. Řasy kombu vytáhněte a vyhoďte.
Podávejte v misce s pár kapkami sezamového oleje a jarní cibulkou. Pokud na vás bude jídlo příliš ostré, servírujte s miskou rýže, která oheň v puse zmírní.
www.epochtimes.cz