Tisknout

Zapečené hrušky s banánovou zmrzlinou

Vynikající dezert vhodný i pro vegany

Chod Dezert
Pro 4 osoby
Autor VeggiesTime

Ingredience

  • 3 hrsti lískových ořechů
  • kousek másla pro vegany rostlinného, popř. kokosový olej
  • 1 lžička skořice
  • 4 zralé hrušky
  • 2 lžíce medu

Zmrzlinový krém:

  • 2 mražené banány
  • 6 datlí (Medjool)
  • 3 lžíce rýžového mléka

Postup

  1. Nejdříve si uděláme ořechovou drobenku. Do mixéru dáme tři hrstě lískových ořechů, kousek másla a lžičku skořice a vše rozmixujeme.

  2. Hrušky nakrájíme na čtvrtky, vložíme je do máslem vymazané formy, polijeme medem a nakonec posypeme rozmixovanou ořechovou drobenkou.

  3.  Pečeme 25 minut na 180 stupňů. 

  4. Zatím, co se hrušky pečou, vyrobíme zmrzlinový krém. Mražené banány vložíme do mixéru, přidáme 3 lžíce rýžového mléka a 6 Medjool datlí a celé to rozmixujeme. Pokud nemáte Medjool datle, přidejte lžíci datlového sirupu.

  5. Ještě horké hrušky servírujeme do mističek, nahoru přidáme zmrzlinový krém a hned jíme.