Dejte rozehřát troubu na 220 stupňů (200 s ventilátorem). V hmoždíři si rozdrťte koriandrová semínka.
V míse si smíchejte všechno koření (kromě pepře) a olej. Pastiňák omyjte (je-li přímo ze zahrádky), zbavte konců a nakrájejte na menší kusy. Všechnu zeleninu (pastiňák, cibuli, česnek, rajčata) vložte do mísy a dobře promíchejte, ať se vše pokryje kořením a olejem.
Z mísy zeleninu přendejte do zapékací nádoby nebo na plech a dejte na 30 minut péct, dokud není vše měkké.
Mezitím si připravte vývar (z bujónu anebo opravdový) a polovinu ho přelijte do vyššího hrnce.
Upečenou zeleninu přidejte do hrnce a ručním mixérem vše rozmixujte na kaši. Přidejte zbylou polovinu vývaru a kajenský pepř a vařte dalších pět minut. Odstavte, přidejte citronovou šťávu a můžete podávat.
www.epochtimes.cz