Tisknout

Masový trojboj s cizrnou - jídlo, co potěší každého chlapa

Kuřecí se slaninou, klobásou a cizrnou, to vše v rajčatové omáčce

Chod hlavní jídlo, hlavní chod
Čas přípravy 12 minut
Čas vaření 45 minut
Celkový čas 57 minut
Pro 4 osoby

Ingredience

  • 200 g kuřecích prs nakrájených na menší kusy
  • 100 g paprikové klobásy (čorízo nebo maďarské) nakrájené na kolečka
  • 5 plátků slaniny
  • 1 cibule nakrájená nadrobno
  • 1 červená paprika (popř. mrkev) nakrájená na kousky
  • 1 plechovka cizrny (400 g)
  • 1 plechovka krájených rajčat (400 g)
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce

    třtinového cukru

  • 1 kuřecí bujón
  • hrst čerstvé petrželové nati (popř. 1/2 lžíce sušen. bylinek)
  • sůl, pepř z mlýnku

Postup

  1. Ve větším hrnci s tlustým dnem si nasucho (bez oleje) osmahněte slaninu z obou stran. Vyndejte a odložte si ji stranou.

  2. Přilijte olej, nechejte ho rozehřát a přihoďte kuřecí a klobásu. Za občasného míchání smažte, dokud kuřecí maso není ze všech stran bílé.

  3. Přidejte cibulku a papriku, přikryjte pokličkou a za občasného míchání vařte na mírném ohni asi 5 minut.

  4. Mezitím si dejte vařit 300 ml vody a z bujónu si udělejte vývar.

  5. Pootevřete plechovku s cizrnou, tekutinu slijte a propláchněte cizrnu studenou vodou, dokud nevytéká čistá voda. Všechnu vodu vylijte a odložte cizrnu stranou.

  6. Do hrnce vylijte rajčata z plechovky, vývar, cukr, cizrnu a polovinu bylinek. Kromě petrželové nati se hodí i majoránka, fenykl nebo tymián. Přikryjte hrnec pokličkou a nechte mírně probublávat asi 10 minut.

  7. Pokličku sundejte, přihoďte slaninu, promíchejte a nechejte dál vařit na mírném ohni dalších 15 až 20 minut, aby omáčka trochu zhoustla.

  8. Podle chuti dosolte a dopepřete, popřípadě přisypejte čili.

  9. Těsně před podáváním posypejte jídlo zbylou petrželkou.

Poznámky

Podáváme s čerstvým pečivem – rohlíkem, bagetou, chlebem apod. anebo s přílohou dle vlastní volby.