Do mísy dejte 200 g mouky a sůl, promíchejte a pomalu přidávejte vodu. Vařečkou míchejte, až se vytvoří těsto. Přidejte 1 lžíci oleje a vmíchejte jej pečlivě do těsta.
Přidávejte postupně po trochách mouku a míchejte, dokud není těsto připravené k vyklopení. Nesmí se moc lepit, mělo by držet tvar.
Přeneste těsto na vál a pořádně jej rukama hněťte asi 7 min., udržujíc tvar bochánku nebo koule. Podsypávejte si trochou mouky, aby se těsto nelepilo. Výsledek by mělo být těsto ani lepivé, ale ani příliš tuhé, naopak jemné a hladké.
Takovéto těsto dejte zpátky do vysypané mísy nebo jiné nádoby a přikryjte utěrkou nebo fólií. Nechejte půl hodiny odležet (odležené těsto byl mělo být hlaďoučké jako mramor).
Pak těsto znovu rozhněťte a rozdělte na 6-8 malých bochánků (viz foto), které si válečkem rozválejte na ne příliš tenké placky (cca 4 mm). Když se bude těsto lepit, opět podsypejte trochou mouky.
Osmahněte z obou stran na trošce oleje a odkládejte do nádoby, kterou přikryjete. Placky díky tomu víc zvláční. Pokud se vám placky při smažení budou nafukovat, nebojte se, je to dobré znamení ;-).
Pokud placky nesníte všechny, zabalte si je do sáčku, dejte do ledničky a druhý den si je (i v sáčku) ohřejte v mikrovlnce.
www.epochtimes.cz