V hrnci si rozehřejte olej a přihoďte cuketu a cibuli.
Smažte, dokud cibulka nezesklovatí. Přidejte vývar, brambor a špenát, snižte plamen a na mírném ohni nechte probublávat pod pokličkou asi 20 minut.
Přidejte petržel a mátu, vypněte plotnu a ručním mixérem všechno rozmixujte.
Vmíchejte smetanu, dochuťte solí a pepřem, je-li třeba, promíchejte a můžete podávat.
Doporučuji podávat s nakrájeným chlebem narychlo osmahnutým nasucho na pánvi ze všech stran. Rychlejší, leč o něco méně chutnější možnost, je upéct si krajíčky chleba v topinkovači a pak nakrájet na kousky.
Pokud budete polévku ohřívat, neměla by projít varem, kvůli smetaně.
Dozdobit můžete lístky máty.
www.epochtimes.cz