Zapněte troubu, nastavte ji na 180º C a pak začněte s přípravami.
Do zapékací nádoby o velikosti asi 20x20 cm nalijte olivový olej.
Omyjte rajčátka a dejte je do nádoby (větší rajčata rozkrájejte na kousky). Cherry rajčátka raději propíchněte vidličkou, mohly by v troubě explodovat a zaneřádit ji.
Sýr rozdrobte na kusy rukama a nasypejte do nádoby.
Oloupejte česnek, rozdrťte a posypejte s ním rajčata a fetu.
Přidejte provensálské koření a všechno rovnoměrně promíchejte.
Podle chuti můžete přidat sůl, ale opatrně! Feta sýr je sám o sobě dost slaný, takže netřeba přehánět. Vždycky můžete dosolit později.
Dejte do trouby zapéct na cca 40 min. nebo až jsou kousky sýra mírně hnědé.
Podávejte s pečivem – chlebem, teplou bagetou, pittou apod.
www.epochtimes.cz