Meloun nakrájejte na čtverečky, stejně tak sýr (pokud se drolí, můžete i rozdrobit) a dejte do mísy.
Přidejte ořechy (lískové, vlašské nebo slunečnicová, dýňová či jiná semínka anebo všechno dohromady) a promíchejte.
Přelijte dvěma lžícemi panenského olivového oleje, opepřete čerstvě namletým pepřem a promíchejte. Znovu opepřete, promíchejte a můžete podávat, popř. dát vychladit do lednice a uschovat na později.
Nejlepší sýr je pravý feta, ale špatný není ani balkánský sýr, jen vybírejte pečlivě. Některé u nás prodávané značky jsou značně nevydařené a plné soli, dokáží zkazit celý recept! Značky z Lidlu většinou nezklamou.
Místo balkánu zkuste použít vyzrálý sýr kozí, který je jen jemně slaný.
www.epochtimes.cz